Dette års kunstuge i Anexet åbnes lørdag den 29. juli af museumsdirektør Erland Porsmose

Kerteminde: Det er i år syvende gang, at ægteparret Grønlund inviterer til den helt store kunstoplevelse. Hvad der startede som ArtFestival over et par dage, er i mellemtiden vokset til Art Week. Det foregår i dagene den 29. juli til 5. august, og programmet er netop kommet på gaden.

Dette års Art Week i Anexet ved Lundsgård byder på 34 kunstnere, der udstiller billeder og skulpturer. Der er både danske og udenlandske kunstnere, der er kunstnere, der har været med få gange eller mange gange, og så er det et par håndfulde, der aldrig har væet med før. Der bliver bl.a. gensyn med Tine Lindvig, Michael Sasserson, Jeff Ibbo og Malene Klint Vejlby. Blandt de nye udstillere er svenske Kent Wahlbeck, bulgarske Vasil Petrov og tyske Henrik Dencher.

Art Week byder også på musik. I år kan man opleve en koncert med bandet Manifest med Troels Trier i spidsen og en koncert med den århusianske bluesmusiker Mike Andersen.

Er man mere til foredrag er der også et par gode tilbud. Kunsthistoriker Trine Roos, bl.a. kendt fra DR´s Kunstquiz, kommer og fortæller om, hvorfor kunst er så fantastisk, og en af journalistikkens Grand old men, Georg Metz kommer og taler over emnet "Når kunsten stiger," hvor han bl.a. kommer ind på, hvorfor politikere ikke skal udtale sig om kunst.

Desuden vil der igen være Land Art i skoven, der vil være stenhugger-workshop, og der vil være en hel dag dedikeret børnene. Der vil både være maletelt, kunststafet og stenhuggerværksted, og så kommer De Jydske Helte og underholder.

 

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Kerteminde: Art Week vil redde heksebørn i Nigeria

Kerteminde: Art Week vil redde heksebørn i Nigeria