Kerteminde: Aktivhuset kæmper for at få træningen tilbage

Carsten Hansen er formand for brugerrådet i Aktivhuset i Kerteminde.

Kerteminde: Aktivhuset kæmper for at få træningen tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverdagen er forandret i Aktivhuset, efter den vedligeholdende træning er flyttet til Langeskov, og kommunens tre demensafdelinger er samlet i huset.

Kerteminde: Der er nye tider i Aktivhuset i Kerteminde efter, at den vedligeholdende træning ved årsskiftet blev fjernet fra huset, og de ældre i Kerteminde i stedet skal til Langeskov for at motionere.

- Huset er åbent, men vi kan godt se, at der kommer ikke så mange mennesker i øjeblikket, som der tidligere gjorde, siger formand for brugerrådet, Carsten Hansen, der endnu ikke har opgivet håbet om, at politikerne ombestemmer sig, og den vedligeholdende træning vender tilbage til Aktivhuset.

I valgkampen bakkede et flertal af kandidaterne op om, at den vedligeholdende træning skal tilbage, men indtil videre er der ikke sket noget.

- Foreløbig kan vi ikke sige andet, end at vi træder vande, men vi opgiver ikke ævred lige med det samme, siger Carsten Hansen.

Overvejer at lukke cafeen

I stedet for den vedligeholdende træning er demens-afdelingerne fra Kerteminde, Munkebo og Langeskov blevet samlet i Aktivhuset, hvor de lægger beslag på en stor del af den plads, brugerrådet tidligere havde mulighed for at benytte.

- Vi havde egentlig satset på, at vi skulle blande os med de demente, men foreløbig kan det ikke lade sig gøre, fordi nogle af dem er så dårlige, at de skal beskyttes, forklarer Carsten Hansen.

Aktivhuset cafe var tidligere i de lokaler, som de demente har overtaget, og brugerrådet overvejer nu, om det efterhånden giver nogen mening at bede de frivillige om at drive cafeen, efterhånden som antallet af brugere falder.

- Vi kan ikke forsvare at have den åben, hvis der kun kommer to eller tre om dagen, siger Carsten Hansen.

- Der kommer stadigvæk folk og spiller billard og kort, og maler, syer eller laver patchwork og strikker, men der er helt klart, at jeg havde håbet på, at vi fik noget mere plads, end det vi har fået, Men vi er ved godt mod og kæmper videre, så må vi se, hvordan det flasker sig.

Kerteminde: Aktivhuset kæmper for at få træningen tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce