Kejser-klæ´r eller kunst?


Kejser-klæ´r eller kunst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KUNST: Lokal kunstner kritiserer Silo 4-udstilling for at være tyndbenet
KERTEMINDE: - Jeg fatter ikke, at der ikke er nogen, der tør sige det ligeud - Silo 4-udstillingen er Kejserens nye Klæder om igen.

Jytte Nielsen, lokal kunstner og medstifter af det lille Galleri KiK i Trollegade, er forarget over kunstudstillingen Silo 4 i de gamle kornsiloer på Ndr. Havnekaj.

Hun mener kort fortalt, at udstillingen er for tyndbenet og præget af venstrehåndsarbejde.

- Udstillingen mangler sammenhæng og omhyggelighed. Og så er der så få kunstværker, at kunstoplevelsen ganske enkelt bliver for lille, mener Jytte Nielsen.

Hun tilføjer, at kommunen efter hendes mening ikke får valuta for de 40.000 kroner, som udstillingen har fået i tilskud.

- Til sammenligning er KiK blevet pålagt at betale husleje, og alle foreninger i kommunen er blevet ramt af besparelser. Desuden savner jeg lokale kunstnere på udstillingen, siger Jytte Nielsen, der understreger, at hun ikke har været medlem af KiK i tre år og derfor ikke udtaler sig af misundelse.

Minimalistisk trend

Initiativtageren Benny Dalberg fortæller, at han med vilje har lagt an på en minimalistisk udstilling.

- Det er faktisk en trend på kunstakademierne. Man lader udstillingen og rummet spille sammen. Og rummet i siloen er helt unikt. Derfor har vi ikke fyldt rummet op med skillerum og klistret dem til med kunst - det må ikke virke som en kunstmesse. Og den ledige plads har vi også brug for ved de kulturelle arrangementer, der indgår som en del af udstillingen, siger Benny Dalberg.

Formanden for byrådets fritids- og kulturudvalg, Sonja Rasmussen (S), har endnu ikke set udstillingen og kan derfor ikke give den et skudsmål.

Men min mening er også underordnet. Det vigtige er, at vi har fået skabt en seværdighed som et ekstra tilbud til turisterne, der dermed også får en ekstra og positiv oplevelse i Kerteminde. Og vi har satset på en udstilling med kvalitet - for Kerteminde skal ikke have hoppepuder som sit varemærke. siger Sonja Rasmussen, der godt forstår, at Jytte Nielsen studser over det store tilskud sammenholdt med besparelserne på KiK.

- Vi skal passe på ikke kun at fokusere på at spare - vi skal samtidig sørge for at holde øjnene åbne for nye tiltag. Nu har vi satset på denne udstilling, og så må vi under evalueringsfasen vurdere resultatet, siger Sonja Rasmussen.

Kejser-klæ´r eller kunst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce