Kampvalg i Kultur- og Fritidsudvalget: Socialdemokraterne kan afgøre valget

Det bliver en stakket frist for vinderen af formandsvalget i Kultur- og Fritidsudvalget. Den hidtidige formand, Tine Riis Kristensen, vender nemlig tilbage fra sin orlov 1. juli. Arkivfoto.

Kampvalg i Kultur- og Fritidsudvalget: Socialdemokraterne kan afgøre valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er lagt op til kampvalg i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor både Hans Luunbjerg (V) og Allan Thomsen (P) stiller op som formand. Socialdemokraterne er tungen på vægtskålen, og de holder kortene tæt til kroppen.

Kerteminde: Helt usædvanligt bliver der kampvalg i Kultur- og Fritidsudvalget, når udvalget på mandag skal vælge en ny formand.

Det er tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V) og Borgerlistens enlige byrådsmedlemn, Allan Thomsen, der begge går efter at tage over efter Tine Riis Kristensen, der har fået orlov fra byrådet i tre måneder.

Tine Kristensen nåede kun at være formand for udvalget et par måneder, inden hun i sidste måned søgte byrådet om orlov for at koncentrere sig om sit job som social- og sundhedsassistent.

- Det er halvandet år siden, jeg blev færdiguddannet, og jeg har brug for 100 procent at koncentrere mig om mit arbejde, og i hvilken retning jeg skal udvikle mig i fremtiden. Jeg kan bare mærke, at jeg bliver for frustreret, som det er lige nu - også i forhold til min rolle som mor over for mine børn, og for at jeg kan være den rollemodel, jeg gerne vil være, fortalte Tine Riis Kristensen ved sidste byrådsmøde.

På papiret er Hans Luunbjerg favoritten, da netop formandsposten i Kultur- og Fritidsudvalget var en af de to formandposter, Venstre fik, for at gå med i konstitueringsaftalen sammen med Enhedslisten, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti.

- Og den aftale gælder stadig, selvom det kun er en midlertidig formandspost, forklarer Hans Luunbjerg, der sammen med Socialdemokraternes tre medlemmer har flertal i det syv mand store udvalg.

Allan Thomsen håber dog, at det vil lykkes overtale udvalget til at vælge ham som formand, fordi han i forvejen er næstfomand i udvalget.

- Jeg stiller op, fordi jeg er næstformand, og hvis jeg ikke skulle være formand, når formanden er på orlov, så er der ikke nogen mening med at vælge en næstformand, siger Allan Thomsen og peger på, at da den tidligere formand for udvalget, Lars Ole Valsøe (K), i sidste periode tog en måneds orlov, var det næstformand i udvalget, Claus Hartmann (V), der overtog formandsposten, selvom han ikke var konservativ.

Den automatik i valget af formand afviser Hans Luunbjerg.

- Det er han jo i sin gode ret til at mene. Jeg forholder mig til den konstitueringsaftale, der er lavet, og der står ikke Borgerlisten på den formandspost, så vidt jeg husker, siger Hans Luunbjerg.

Hvem, Socialdemokraterne vælger at pege på som ny formand for udvalget, stod torsdag eftermiddag hen i det uvisse.

- Det er ikke noget, jeg vil udtale mig om, fortæller det socialdemokratiske medlem af udvalget, Sebastian Nielsen.

- Vi skal til gruppemøde torsdag aften, hvor vi finder ud af det.

Kampvalg i Kultur- og Fritidsudvalget: Socialdemokraterne kan afgøre valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce