Det er ikke sikkert, Energi Fyn får en byggetilladelse til kæmpemøllerne på Lindø til byrådsmødet 12. oktober.

Munkebo: Energi Fyn må leve i usikkerhed et par uger endnu, inden det afgøres, om Kerteminde Kommune vil give en byggetilladelse til tre 150 meter høje vindmøller ved Lindø.

Tilladelsen ligger ellers klar i Kerteminde Kommune, men Borgmester Hans Luunbjerg valgte onsdag at trykke på pauseknappen, efter at et flertal i byrådet forlangte at få byggetilladelsen drøftet på byrådsmødet 12. oktober.

- Der er et ønske om at få en politisk behandling af den her sag, og det giver jo ingen mening at have en politisk drøftelse, hvis tilladelsen er sendt. Så konsekvensen må være, at den venter, indtil byrådet har behandlet det, sagde Hans Luunbjerg til Fyens Stiftstidende i onsdags.

Indtil byrådsmødet er det dog usikkert, om et flertal i byrådet så vil give Energi Fyn byggetilladelsen. De konservative og Socialistisk Folkeparti, der begge var med til at stemme for lokalplanen for vindmøllerne, er nemlig ikke klar til at stemme for at give Energi Fyn byggetilladelsen endnu.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad jeg vil gøre, jeg vil have tid til at gennemgå sagen, forklarer Jesper Hempler (SF).

Lars Ole Valsøe (C) siger på forhånd, at han helst så, at byrådet ventede med at give byggetilladelsen, indtil justitsministeriet sidst i oktober er klar med en analyse af, hvordan kommunerne skal forholde sig til to EU domme, der i 2016 slog fast, at de regler, man følger i Danmark, er i strid med gældende EU lovgivning.

- Jeg synes bare, det er helt tosset, hvis vi haster en afgørelse igennem nu, og så står vi måske om 14 dage med en ulovlig byggetilladelse, siger Lars Ole Valsøe.

Alt skal frem

Socialistisk Folkeparti og De Konservative har tilsammen tre mandater i byrådet, og det er nok til at flytte flertallet, når byrådet skal beslutte, om Energi Fyn først skal have byggetilladelsen, når statsforvaltningens jurister har vurderet dommen fra EU-domstolen.

- Nu skal vi gennemgå alt, hvad der er lagt frem i den her sag, for der bliver hele tiden rejst spørgsmål fra den ene og anden side, og nu vil jeg have fuldstændigt klarlagt, hvad der er op og ned i den her sag, siger Jesper Hempler, der bakkes op af Lars Ole Valsøe, i at alt nu skal lægges frem, før der kan træffes en beslutning.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.