Kerteminde Kommune fremrykker behandlingen af Energi Fyns byggeansøgning til de tre 150 meter høje vindmøller på Lindø. Vindmøllemodstanderne håber til det sidste, at Energi Fyn ikke får lov til at stille møllerne op, og har afleveret et brev

Munkebo: I et sidste forsøg på at stoppe de tre 150 meter høje vindmøller på Lindø har Arbejdsgruppen mod vindmøller i Munkebo sendt et otte sider langt brev til byrådet, hvor de peger på - hvad de mener - er 30 fejl i lokalplanen for vindmøllerne og Energi Fyns ansøgning om byggetilladelse til møllerne.

- Vi har flere gode argumenter for, hvorfor de møller ikke skal op, men det ville være en stor hjælp, hvis der også var velvilje hos politikerne, siger Else Kjærgaard fra arbejdsgruppen.

I brevet stiller gruppen blandt andet spørgsmålstegn ved, om der er overensstemmelse mellem den vindmølletype, politikerne har godkendt i lokalplanen og den vindmølletype, som Energi Fyn søger om tilladelse til at stille op. Ligesom gruppen også peger på, at Energi Fyn vil anlægge adgangsveje, opstille en teknikbygning og lave en grundvandssænkning, der heller ikke er omfattet af lokalplanen.

- Der er en lang række fejl i lokalplanen og ansøgningen om byggetilladelse, som jeg mener, at administrationen burde have opdaget, siger Else Kjærgaard.

I brevet til politikerne stiller gruppen også spørgsmålstegn ved, om Kerteminde Kommune overhovedet har de fornødne kompetencer til at vurdere vindmøllesagen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at kommunen er udfordret rent juridisk, fortæller Else Kjærsgaard, der ikke mener, at der er et ligeværdigt forhold mellem de juridiske kræfter som Energi Fyn og Odense Havn kan trække på og Kerteminde Kommune.

- Hele processen har været fejlbehæftet, og det er selvfølgelig fordi, Kerteminde ikke har de samme ressourcer, som Energi Fyn og Odense Havn har, siger Else Kjærgaard

Svar i uge 38

I Kerteminde Kommune er leder af Erhvervsafdelingen, Søren Ravn, i øjeblikket ved at gennemgå brevet fra arbejdsgruppen, og han regner med at have et svar parat til arbejdsgruppen i uge 38.

Nogenlunde samtidig er afdelingen færdig med at gennemgå ansøgningen om byggetilladelsen fra Energi Fyn. Afgørelsen var ellers først ventet i uge 40, men behandlingen af ansøgningen er blevet rykket to uger frem.

- Det er mit klare indtryk, at det detaljerings- og kvalitetsniveau, vi har i ansøgningen, gør, at der bliver truffet en afgørelse i uge 38, siger Søren Ravn, der endnu ikke tør sige, om Energi Fyn får tilladelse til at stille de tre 150 meter høje vindmøller op.

- Man ved det aldrig, før det hele er gennemgået, og det sidste punktum er sat, siger Søren Ravn.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.