Energi Fyn opgiver at flytte kæmpemøllerne på den nye havneudvidelse og vil nu opstille møllerne på de oprindeligt godkendte placeringer.

Munkebo: I en kort pressemeddelelse meddeler Energi Fyn mandag formiddag, at selskabet efter mange genvordigheder endelig har fundet ud af, hvor de tre vindmøller på havneudvidelsen på Lindø skal placeres.

- Energi Fyn har indgået aftale med Lindø port of Odense om, at de tre vindmøller på Lindøs nye havneterminal kan opføres på de placeringer, som politikerne i Kerteminde Byråd allerede har godkendt, og som er fastlagt i VVM-tilladelsen, skriver Energi Fyn i pressemeddelelsen.

Energi Fyn fik tilladelse til at stille vindmøller op allerede i 2015, men har gentagne gange forsøgt at flytte møllerne fra de godkendte placeringerne, fordi Odense Havn mente, de ville optage for meget plads på den nye havneterminal.

Mandag formiddag var det ikke muligt at få en kommentar fra Odense Havn eller Energi Fyn til placeringen af møllerne.

- For nuværende har Energi Fyn ikke yderligere kommentarer, da vi forhandler med de forskellige leverandører, skriver Energi Fyn.

Det eneste, der står i vejen for, at de tre 150 meter høje møller kan stilles op på den nye havneterminal, er nu, at Kerteminde Kommune skal give en byggetilladelse til projektet. Byggetilladelse skal blandt andet sikre, at vindmøllerne overholder de krav, lokalplanen stiller om afstand til private boliger, skyggekast og lydgener.

- Energi Fyn arbejder på at indsende en byggeansøgning til Kerteminde Kommune. Inden Energi Fyn kan ansøge om en byggetilladelse, skal der foretages forskellige tekniske undersøgelser herunder boreprøver og fundamentdesign. Desuden skal byggeansøgningen indeholde konkret information om vindmølletype, skriver Energi Fyn.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.