KAT har mod på flere festivaler

"Laurits og computermusene" var en af de forestillinger, som 15 danske og udenlandske amatørteatergrupper opførte under den vellykkede festival. "Computermusene" optrådte på Kerteminde Skole i Jægerspris Amatørscenes regi.
Foto: Ole Friis.

KAT har mod på flere festivaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsom ros på landsplan til Kerteminde-amatører for stort festival-arrangement

KERTEMINDE: - Vi har ikke før oplevet synlighed, smidighed og venlighed i så udpræget grad.

Sådan lød det fra hovedorganisationens side, efter at KAT - Kerteminde Amatør Teater - havde stået for en tredages festival med dansk og international deltagelse.

- Festivalen fandt sted 23.-25. maj i anledning af DATS' 60-års-jubilæum. Bogstaverne står for Dansk Amatørteater Samvirke, som er vores hovedorganisation og kunstneriske sparringspartner, fortæller Tina Nygaard, formand for KAT.

- Vores rimeligt lille forening med 130 voksne medlemmer og en ungdomsafdeling på 45 klarede det store arrangement flot. 15 danske og udenlandske grupper optrådte rundt om i byen, der var jubelfest, besøg af kulturministeren og meget mere. Ved afslutningen modtog vi stående applaus fra hovedorganisationens side. Og som en belønning fik KAT foræret et weekendkursus til efteråret med en professionel skuespiller.

Vigtig erfaring

- Vi havde et halvt hundrede medlemmer i sving under festivalen med alt det praktiske, og vi har virkelig lært noget, siger Tina Nygaard:

- KAT har nu fået erfaring til at arrangere flere festivaler. Måske ikke af så stort omfang, som den seneste, men mindre kan gøre det. Kerteminde kunne have godt af en tilbagevendende festival af den ene eller anden slags. Hvorfor ikke samle de amatørgrupper, der er på Fyn, hvert andet eller tredje år?

- Gennem kontakterne med festivalens andre teatergrupper fik vi desuden et netværk, som vi nu kan sparre med, fortæller Tina Nygaard.

- Det viser sig, at de andre har samme problemer som her i Kerteminde, nemlig at det kniber med at få folk ud af busken.

- Det gælder ikke de unge, men nye voksne bliver væk, selv om KAT gør meget for at åbne dørene.

- Jeg ved, at der er mange med kompetencer rundt om i Kerteminde, men som siger: Vi vil gerne, når vi får tid.

Bange for at binde sig?

- Jeg tror, de første trin er svære at tage. Men kom dog og vær med. Vi stiller ganske vist krav, men det er ikke så svært. Vi har følordninger og kurser for både skuespillere og instruktører.

- Jeg undrer mig tit over, hvor alle de, der kan og gerne vil, er henne. Måske er problemet, at vi lever i en tid, hvor folk er bange for at binde sig, gætter formanden.

KAT har mod på flere festivaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce