Jubelfest for Johannes Larsen

Johannes Larsen i en arbejdssituation. 27. december fejres hans 150 års fødselsdag.

Jubelfest for Johannes Larsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150-årsdagen fejres 27. december

Kerteminde: Johannes Larsen Museet - og Kerteminde Kommune - giver den gas, når Johannes Larsens 150 års fødselsdag fejres onsdag 27. december med indvielse af Johannes Larsens Plads, masser af fødselsdagslagkage, præsentation af jubilæumsøl, fødselsdagskor, filmforevisning, fakkeltog, gulerodssuppe, koncert, festfyrværkeri og meget mere.

- Vi har arrangeret en dag, der er en 150-årig fødselar værdig. Vi har taget udgangspunkt i, hvordan man i 1957 fejrede kunstnerens 90-årsdag, og så har vi tilsat lidt ekstra, siger leder af Johannes Larsen Museet, Mette Ladegaard Thøgersen.

Indvielse af Johannes Larsens Plads

Det er ikke kun på Møllebakken, der bliver fest. Kerteminde Kommune har valgt at opkalde en plads efter Johannes Larsen. Det fejres med indvielse af pladsen, hvor Kerteminde Kommune byder på champagne og kransekage.

Festtaler og fakkeltog

Mette Ladegaard Thøgersen indleder klokken 14 den officielle fejring af fødselaren. Museumsdirektør Erland Porsemose og Ane Talbot, Johannes Larsens barnebarn holder taler. Et lejlighedskor synger bl.a. fødselsdagssangen. I Kerteminde Kino viser de i dagens anledning Jørgens Roos' lille film om Johannes Larsen fra 1957, og derefter er der fakkeltog fra fødehjemmet og købmandsgården i Langegade op til Johannes Larsen Museet på Møllebakken, hvor der serveres varm gulerodssuppe. Derefter er der koncert med sangerinden Malena Rønnow. Dagen slutter som på 90-årsfødselsdagen med festfyrværkeri klokken 17.45. Dagen byder også på præstation af en jubilæumsøl. /EXP

Jubelfest for Johannes Larsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce