I snart fire år har fortøjningspælene stået i Renæssancehavnen og kun været benyttet af mågerne. Formand for Miljø - , Natur - og Teknikudvalget, Jesper Hempler (SF) tror ikke på, at de jollepladser nogensinde bliver en succes.

Kerteminde: Pælene står der på række - for tæt siger nogle - langs med Dosseringen. Egentlig skulle det have været en jollehavn, men siden pælene blev rammet i for snart fire år siden, har der kun været en enkelt jolle eller to.

- Så vidt jeg ved, er der ikke udlejet en eneste jolleplads i øjeblikket, siger formand for Miljø-, Natur- og Teknikudvalget Jesper Hempler (SF).

- Det er et problem i forhold til, at de jollepladser skulle være med til at finansiere Renæssancehavnen. Men det er for længst erkendt, at de penge kommer aldring ind.

En (for) hurtig løsning

Jollepladserne langs med Dosseringen blev opfundet, da en fond i sidste øjeblik sprang fra, så der manglede tre millioner kroner. Kommunen lagde pengene ud og skulle så tjene dem ind igen via udlejning af jollepladser.

- Jeg var endnu ikke kommet i byrådet, da beslutningen blev taget, men der er ingen tvivl om, at det var en hurtig løsning, som siden har vist sig ikke at virke, fortsætter Jesper Hempler.

- Jeg tror ikke på, at udlejning af jollepladser på det sted nogensinde bliver en succes. Det er simpelthen et forkert sted.

Nogle har foreslået, at hvis man hiver hver anden pæl op, så pladserne bliver større, så vil der komme kunder, men det ser Jesper Hempler ikke som nogen oplagt ide.

- Jeg synes ikke, at tiden er til at smide kommunale kroner i sådan et forsøg. Vi har andre og mere presserende opgaver at bruge både tid og penge på, mener han.

- Men hvis der ikke skal være jollehavn på stedet, så skal pælene jo nok ikke stå til evig tid. Det skal vi have en snak om i det nye byråd. Indtil da kan pælene stå som en påmindelse om, at man skal tænke sig om

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Lungekor søger flere sangglade

Lungekor søger flere sangglade