Museum

Kerteminde: Sidste år udgav Johannes Larsen Museet/Østfyns Museer en ny introduktionsbog til kunstnerhjemmet og museet, som siden er blevet solgt i stort antal.

Nu er museet klar med en engelsk udgave af samme bog, så der nu også er en publikation om museet til museets udenlandske gæster. En engelsk introduktionsbog har været efterspurgt i mange år, og takket være en donation fra Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn har museet nu endelig fået mulighed for at udgive den.

Mette Ladegaard Thøgersens danske tekst har været i kyndige hænder hos Johannes Larsens barnebarn, Ane Talbot, hendes mand, Bernard, og deres datter Kamilla, som sammen har oversat bogen til engelsk. De bor i USA - og har således de sproglige forudsætninger og et blik for, hvad museets udenlandske gæster har brug for at vide. Familien er altid i Kerteminde om sommeren og har en meget tæt tilknytning til museet.

"Guest at Møllebakken", som bogen hedder, sælges på museet og i Østfyns Museers webshop for 78 kroner - i øvrigt samme pris som den danske udgave. (pcb)