Johannes Larsen Museet opfordrer fuglekunstnere til at byde ind

Johannes Larsen: Svanerne letter, Filsø. 1926. Olie på lærred. Deponeret og udstillet på Johannes Larsen Muset. Foto: Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet opfordrer fuglekunstnere til at byde ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johannes Larsen Museet opfordrer alle kunstnerne, der har eller vil anvende fuglen som motiv, til at byde ind med værker.

Kerteminde: Johannes Larsen Museet har huset en række markante udstillinger med fuglekunst.

Nu planlægger museet igen en udstilling med fokus på kunst, der har fuglen som motiv, og det bliver med en åben invitation til alle, der har et bud på fuglekunst i 2019.

Målet er at skabe en udstilling, der tager temperaturen på dansk fuglekunst og kan præsentere en lang række værker i forskellige kunstarter og materialer. Men fælles bliver, at alle værker har fuglen som motiv.

Fuglen har altid været et omdrejningspunkt på Møllebakken i Kerteminde. Da maleren Johannes Larsen flyttede dertil i 1901, tog han sin store interesse for fuglen med.

Allerede da var han kendt som fuglemaler, selv om hans virke var bredere. På Møllebakken sørgede han og hustruen Alhed Larsen for at skabe en motivverden omkring sig, og den indeholdt i høj grad fuglene: Høns, ænder, påfugle, stære, solsorte og sangfugle og mange flere blev alle motiver for Johannes Larsens tegninger, træsnit, akvareller og oliemalerier.

Museumsinspektør Troels Malthe Borch siger:

- Vi opfordrer alle kunstnere, der bruger eller kunne finde på at bruge fuglen som motiv i deres kunst, til at byde ind. En jury skal herefter udvælge værkerne til udstillingen.

Udover at vise de udvalgte værker på udstillingen udgives også et katalog, der præsenter samtlige værker fra udstillingen. Kataloget vil for eftertiden udgøre et blivende værk med en status for fuglekunsten anno 2019.

Juryen
Juryen:Stine Høholt, bestyrelsesmedlem af Ny Carlsbergfondet og kunstfaglig chef på Arken.

Mads Damsbo, direktør for Brandts - Museum for Kunst og Visuel Kultur.

Maja Lisa Engelhardt, billedkunstner.

Erland Porsmose, direktør for Østfyns Museer og herunder Johannes Larsen Museet.

Johannes Larsen Museet opfordrer fuglekunstnere til at byde ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce