Jesper Hempler (SF): Et par p-afgifter er tiltrængt

Jesper Hempler synes, at det efterhånden er blevet sådan med parkeringen i den indre by, at der kunne være brug for et giro-kort eller tre i forruderne. Arkivfoto: Kim Rune

Jesper Hempler (SF): Et par p-afgifter er tiltrængt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk udvalg vil godt høre noget mere om Faaborg-Midtfyn Kommunes tilbud om at levere p-vagter til Kerteminde. Men der er ikke enighed i udvalget om, hvorvidt det er værd at bruge penge på p-vagter.

Kerteminde: Dagene for fri og ubekymret parkering i Kerteminde kan være talte.

På Teknisk udvalgs seneste møde besluttede politikerne, at de gerne vil høre mere om et tilbud fra Faaborg-Midtfyn om, at de kan levere p-vagter til Kerteminde - mod betaling naturligvis.

- Vi beder om et mere konkret forslag, og så skal vi naturligvis have en dialog, hvor vi kan lægge nogle ønsker på bordet, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for udvalget.

- Men der er ikke enighed i udvalget om, hvorvidt vi skal bruge penge på p-vagter. Personligt synes jeg nok, at det er værd at overveje. Der har ikke været kaos i byen, men udviklingen går den forkerte vej. Der er ikke den udskiftning i midtbyen, der bør være, og der er forhold, der ikke er tilfredsstillende. Så jeg synes nok, at det vil være passende med nogle stikprøver, så der kan komme hilsner på forruderne.

Han oplyser, at der fra Konservative blev fremsat forslag om parkeringsvejledere - formentlig frivillige, der ikke kan udstede bøder, men give gode råd og vise til rette. Det forslag vil udvalget også kigge nærmere på.

70 procent af afgiften går til staten

Jesper Hempler understreger, af uanset hvad teknisk udvalg måtte komme frem til, så er det i sidste ende op til økonomiudvalg at beslutte, om der skal bruges penge til p-vagter.

Et løseligt regnestykke viser, at det vil koste Kerteminde 150-200.000 kroner om året at udstede p-afgifter - i daglig tale parkeringsbøder, fordi 70 procent af det, der opkræves, skal sendes videre til staten.

- Jeg kan grine lidt af, at Indenrigsministeren har sat statens procentdel så højt, fordi p-afgifter ikke må blive en pengemaskine for kommunerne. Nu bliver det så en pengemaskine for staten, medens det bliver en udgift for os.

Jesper Hempler (SF): Et par p-afgifter er tiltrængt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce