Den japanske kronprins besøgte Lindø Industripark. Mikael Rye Kristensen fra MHI Vestas Offshore Wind siger, at samarbejdet med japanerne har været med til at effektivisere produktionen af vindmøller.

Kerteminde: Den japanske kronprins, Naruhito, besøger i disse dage Fyn. Mandag 19. juni var han blandt andet i Kerteminde for at få en rundtur på Lindø Industripark.

Kronprinsens ankomst til Lindø Industripark var sat til klokken 15.05. Nogle hørte i krogene, at han allerede kom nogle minutter tidligere. Nemlig klokken 15.02. De meget punktlige og strikse japanske presse- og sikkershedsfolk fik pludselig fart på, da kronprinsen ville gøre sin entre nogle minutter tidligere. Alt skulle være klar.

Mikael Rye Kristensen, Nacelles Factor Manager hos MHI Vestas Offshore Wind, var en af dem, som skulle hjælpe under kronprinsens visit. Han skulle være med på kronprinsens rundtur blandt vindmøllerne på Lindø.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med japanerne. De er utrolig punktlige og effektive, og det gør rigtig meget godt for vores arbejde, siger Mikael Rye Kristensen.

Politi begyndte at ankomme til Lindø Industripark umiddelbart inden, kronprinsen ankom. Først omkring 12 motorcykelbetjente, som kom kørende én efter én. Derefter cirka otte sorte biler med tonede ruder, hvoraf bilen i midten af det hele med dansk og japansk flag blafrende i vinden, rummede Naruhito. Kronprinsen.

Og ganske rigtigt ankom han 15.02. Han gik med hele sit følge forbi rækken af fotografer og journalister. Og klokken 15.03 var han gået forbi og var på vej videre i dagens program.

Inde i en stor produktionshal fyldt med dele af vindmøller, blev kronprinsen fulgt rundt med en horde af pressefolk bag sig. Han nikkede og smilte, mens en japansk medarbejder hos Vestas forklarede de forskellige produktionsprocessor.

- Ham, som går forrest og taler med kronprinsen, er en af vores japanske ansatte. De er simpelthen så dygtige. Han har blandt andet været med til at effektivisere nogle af vores arbejdsmetoder. Den digitale skærm dér viser afdelingerne herude. Hvilke afdelinger der er bagud i tidsplanen, og hvilke der er forud. På den måde kan vi hurtigt gennemskue, hvis vi kan flytte arbejdskraft fra det ene sted til det andet og arbejde mere effektivt, siger Mikael Rye Kristensen.

Inden besøget på Lindø havde kronprinsen været i Odense og Bogense.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
2
Stort galleri: Kronprinsens besøg set i billeder

Stort galleri: Kronprinsens besøg set i billeder

Fotoredaktionens udvalg: Den japanske kronprins Naruhitos dag på Fyn

Fotoredaktionens udvalg: Den japanske kronprins Naruhitos dag på Fyn

Se alle billederne: Japans kronsprins besøger nordfynsk højskole

Se alle billederne: Japans kronsprins besøger nordfynsk højskole