Ja og nej til overnatning

Frank Madsen, Restaurant Marinaen, får politisk opbakning til sin plan om at bygge hotalværelser oven på restauranten.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Ja og nej til overnatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVNEN: Restaurant Marinaen må lave hotelværelser - bådeværft fik nej til overnatning

KERTEMINDE: Der er langt mellem nord og syd på havnen i Kerteminde. Og der er milevid forskel på, hvilke aktiviteter, der kan godkendes i de forskellige områder.

Det understreges af Kerteminde Byråds Teknik- og Miljøudvalg. I forbindelse med behandlingen af den nye kommuneplan - med tilhørende havnemasterplan - har udvalget netop sagt ja til, at Restaurant Marinaen ved Nordstranden får lov til at udnytte tagetagen på restauranten til hotelværelser.

I samme runde har politikerne sagt klart nej til indretning af værelser i forbindelse med bådeværftet ved fiskerihavnen.

Ejeren af værftet, Christen Kold, havde ønsket mulighed for en bredere anvendelse af værftsområdet. Først og fremmest til et maritimt uddannelsescenter, men også til service- og liberale erhverv og endelig med mulighed for beboelse på første sal.

For at tage det sidste først, så blev ønsket om boliger klart afvist af Teknik- og Miljøudvalget. Politikerne sagde derimod ja til det maritime uddannelsescenter, men med understregning af, at det skulle være uden overnatning.

Christen Kolds ønske om at supplere værftet med andre erhverv blev også imødekommet. Men igen med forbehold: Det skal være erhverv, der har tilknytning til havnen.

Restaurant Marinaen får ikke lov at bygge en etage ovenpå. Hotelværelserne skal indrettes i taget, så bygningen kun bliver halvanden etage - 8,5 meter høj.

Uenighed om boliger

Tilsagnet om, at der kan bygges hotelværelser ved Restaurant Marinaen, afløser en gammel plan om et hotelbyggeri på arealet bag restauranten.

Denne hotelreservation havde Socialdemokraterne i byrådet oprindeligt ønsket at fastholde, men nu er man altså blevet enige om den anden løsning.

Til gengæld er Socialdemokraterne stadig modstandere af, at der åbnes mulighed for at lave boliger i forbindelse med erhvervsvirksomheder på Nordre Havnekaj, altså området med siloerne.

Byrådsflertallets plan om at åbne for boliger har også ført til indsigelser fra Bevarings- og Miljøforeningen, men på det afgørende møde om de mange planer i Teknik- og Miljøudvalget holdt flertallet fast i planen.

Klar til jollehavn

Udvalget holdt i det hele taget fast ved linjerne i fremtidsplanerne, herunder også for ønsket om at etablere en jollehavn på havnearealet ved Sydstranden - altså bag bådeværftet.

- Vi vil med det samme bede amtet om at gennemføre en såkaldt VVM-screening af jollehavnen, så projektet kan fremskyndes, siger Keld Rasmussen (V), der er formand for udvalget.
Bådeværftet ved fiskerihavnen må gerne tage andre aktiviteter op. Det er også i orden at indrette et maritimt uddannelsescenter i bygningerne, men det bliver uden overnatning.
Bådeværftet ved fiskerihavnen må gerne tage andre aktiviteter op. Det er også i orden at indrette et maritimt uddannelsescenter i bygningerne, men det bliver uden overnatning.
Foto: Kim Rune

Ja og nej til overnatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce