Luk Marslev Skole og drop 7.-9. klasse på Nymarken og Hindsholmskolen, foreslår forvaltningen i et spareforslag til politikerne

Kerteminde: Et spareforslag, som er sluppet ud til lærere og skolebestyrelser i utide, skaber lige nu røre i skolegårde og på lærerværelser over det meste af Kerteminde Kommune.

Længe før politikerne skal tage stilling, er det nemlig kommet frem, at en arbejdsgruppe i forvaltningen foreslår at lukke Marslev Skole, og at overbygningen på to af kommunens mest velrenommerede folkeskoler Nymarksskolen og Hindsholmskolen skal lukkes.

Hvis alle de ældste elever samles i Kerteminde, Munkebo og Langeskov kan kommunekassen nemlig spare oprettelsen af seks skoleklasser og dermed 4,7 millioner kroner om året.

Marslev-eleverne kan være i de ledige lokaler på Nymarksskolen, og børnehavebørnene, som ellers var stillet en nybygget børnehave i udsigt, kan indrette sig på Marslev Skole.

Opdaget ved et tilfælde

Bag forslaget sidder blandt andre Dorte Dabelsteen, som er konstitueret skolechef i Kerteminde Kommune. Hun forstår godt, at forslaget har sat sindene i kog:

- Da vi sidder og kigger på overbygningen, kommer vi til at se, at hvis vi samler de ældste på tre skoler, vil der være plads til Marslev-eleverne på Nymarken. Det er et område, hvor der politisk tænkes bosætning, Men det kan jo til enhver tid lægges ned, hvis ikke det viser sig at have nogen gang på jorden, fortæller hun.

Hun påpeger dog også, at modellen giver gode muligheder for at styrke undervisningen af de ældste elever:

- Det er min opfattelse, at det vil give en bedre mulighed for holddeling og for at højne kvaliteten på udskolingsområdet. Og det er også skoleledernes overbevisning, fortæller de mig.

Slut med modtageklasser?

Alle skoleledere blev mandag orienteret om de spareforslag, som arbejdsgruppen er kommet frem til, tirsdag blev der givet en orientering på økonomiudvalgets møde, hvor også børn- og skoleudvalget var inviteret, og onsdag orienterede flere skoleledere deres personale.

Avisen er også kommet i besiddelse af det interne notat. Her fremgår det blandt andet, at der kan skabes plads til det ekstra antal store elever på Kerteminde Byskole ved at nedlægge modtageklasserne og sende udlændinge og flygtninge direkte ud i normalklasserne.

Man kan også læse om et andet forslag. Nemlig at alle 7., 8. og 9. klasses-elever samles på Nymarksskolen og at der oprettes ét samlet skoledistrikt for overbygningen. Det kræver dog en tilbygning, og det vil være svært at skabe et attraktivt ungemiljø udenfor skoletiden, fortæller Dorte Dabelsteen.

Den 10. maj forelægges samtlige spareforslag for politikerne forud for det årlige budgetseminar, og efter høringsproces og budgetforhandlinger er det planen, at besparelserne på skoleområdet skal være effektueret i løbet af 2017/18.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.