Instruktør for Munkebo Revy i 25 år: - Det går i blodet

Der blev øvet med rekvisitter, kostumer og orkester, da Munkebo Revy søndag gjorde klar til den 30. revy i rækken. Her er Rikke Bach Eriksen på scenen. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Instruktør for Munkebo Revy i 25 år: - Det går i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Munkebo Revyen spiller i februar, bliver det 30 gang på 34 år, at den lille gruppe frivillige opfører deres numre. Samtidig er det 25 års jubilæum for Ellen Reichstein Rasmussen som instruktør.

Munkebo: Firmandsorkesteret spiller på trappen, en stangvissen mor holder tale for sin datter på scenen, og nede bagerst i det lille lokale i Munkebo Kulturhus sidder Ellen Reichstein Rasmussen med det forkromede overblik.

Munkebo Revyen er ved at lægge sidste hånd på årets forestilling, der for 30. gang på 34 år løber af stablen fra den 2. februar. Og når det sker, er det Ellen Reichstein Rasmussens 25. år som instruktør for den lille revy.

- Når man er med i sådan noget her, går det i blodet. Vi har et kanon godt kammeratskab, og når jeg tænker på revyen, så tænker jeg på dem som min familie, siger hun.

For 25 år siden blev Ellen Reichstein Rasmussen instruktør. Men hun har været med i revyen fra den spæde start i 1984. Dengang blev hun forstyrret i en fransktime på HF af daværende byrådsmedlem i Munkebo Palle Hansborg-Sørensen. Han hev hende ud af klassen og spurgte, om hun ikke ville være med til at starte en lokal revy.

- Jeg sagde, at jeg kunne være med til at skrive nogle tekster, men jeg skulle i hvert fald ikke på scenen, fortæller hun og griner.

Men det kom hun samme år.

- Man får rykket nogle grænser her, og det udvikler en. Der er nogle af dem, der er med i revyen, som, jeg vil påstå, aldrig ville turde rejse sig op og holde en tale, hvis de ikke havde været med, fortæller hun.

Ellen Reichstein Rasmussen har været med i Munkebo Revyen siden den spæde start for 34 siden. De sidste 25 år har hun været instruktør. Foto: Jeppe Maagaard Holm
Ellen Reichstein Rasmussen har været med i Munkebo Revyen siden den spæde start for 34 siden. De sidste 25 år har hun været instruktør. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Blæksprutten

I dag er Ellen Reichstein Rasmussen kun kun på scenen med et enkelt nummer. Derudover er hun blæksprutten, der holder styr på, at det hele forløber, som det skal.

- Når man sidder som instruktør i en lille revy, er man også koordinator for mange ting. Det er et rodet job og et lidt omfattende job, fordi man er så involveret i hele processen. Men alle byder ind, og de gamle er skide gode at arbejde med, for de har prøvet det så mange gange før, fortæller hun.

Ved siden af den tidskrævende revy driver Ellen Reichstein Rasmussen til dagligt et firma, der laver interiør til VIP-fly. Så når revyen kører, er det et større logistisk puslespil, der skal gå op.

- Men det handler om vilje. Man kan godt få det passet ind, fortæller hun.

Prins Henrik kiggede også forbi

En lokalrevy, der slet ikke er lokal

De små runde borde står tæt i det lille lokale i Munkebo Kulturhus. Der er plads til 54 gæster, og alle biletterne til de fire revyaftener er allerede revet væk.

Selv om Munkebo Revyen er lille, er det ikke sådan, at alle numre udelukkende handler om Kerteminde Kommune. Revyen opfører i år numre om fodboldpigerne, den danske mand, affaldssortering, digitalisering og en række andre emner, der kigger ud over bygrænsen i Munkebo. Og det er kendetegnende for revyen, fortæller Ellen Reichstein Rasmussen.

- Det er en lokalrevy, der slet ikke er lokal. Det har vi aldrig været, siger hun.

Selv om Ellen Reichstein Rasmussen har et tidskrævende job i det private, kan hun slet ikke forestille sig at undvære revyen.

De sidste 34 år har været spækket med grin, stærke kammeratskaber og gode minder. Særligt husker hun årene 1991 og 1992, hvor Radio Fyn kårede Munkebo Revyen som Fyns bedste.

- Det havde vi slet ikke set komme. Det var stort, synes jeg, fortæller hun.

Instruktør for Munkebo Revy i 25 år: - Det går i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce