Der findes ikke et kommunalt lokale, hvor Hundestjernen i Munkebo kan lade deres hunde øve sig på at snuse.

Nordøstfyn: Hundestjernen i Munkebo træner deres hunde i at snuse, og det vil de også gerne gøre indendøre. Derfor har de bedt kommunen om et lokale på cirka 50 kvadratmeter at snusetræne i.

Det blev imidlertid til et afslag, for den slags lokaler har kommunen ikke. Af hensyn til allergikere kan man nemlig ikke lukke hunde ind i klubhuse, idrætshaller og den slags. Og det duer heller ikke de steder, hvor f. eks. Park og Vej har deres maskiner - det vil være for farligt for hundene og deres ejere.

Så fra forvaltningen blev det et nej - dog med den tilføjelse, at hvis foreningen selv finder et lokale, hvor deres hunde kan øve sig i at opspore lavendel, anis og eucalyptus, så har de mulighed - ligesom alle andre - for at søge lokaletilskud.

Fra Kultur- og Fritidsudvalget, der for nylig fik forelagt sagen, fik de også et politikerråd:

- Vi opfordrer dem til at tage kontakt til Kerteminde Civile Hundeførerforening og se, om der ikke kan etableres et samarbejde, siger udvalgsformand, Lars Ole Valsøe (K).

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.