Ingen kontrol med tilskud


Ingen kontrol med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILSKUD: 220.000 kroner til frivilligt socialt arbejde udbetales kontant og på ren tillid
KERTEMINDE: Socialudvalget udbetaler hvert år omkring 220.000 kroner i såkaldte paragraf 115-midler. Det er tilskud til frivilligt, socialt arbejde i kommunen.

Men i realiteten kan de foreninger, der søger og får tilskud, bruge pengene til et hvilket som helst formål. For kommunen udbetaler tilskuddene kontant forud og fører ikke kontrol med, om pengene bruges til det tiltænkte formål.

Og det er for såvidt helt i orden, hvis en forening bruger pengene til andre aktiviteter, fortæller socialudvalgets formand, Marianne Machon (V).

- Vores tilskud bygger på tillid. Der har aldrig været kutyme for at kontrollere foreningernes brug af tilskudsmidler, siger Marianne Machon.

Spørgsmålet er blevet aktuelt på baggrund af en række forespørgsler fra samfunds-revseren Carsten Ringsmose, Harndrup, der er gerådet i infight med integrationsforeningen LINK - Lettelse af Integration af Nydanskere i Kertemindeområdet.

Carsten Ringsmose bad den 1. juni kommunen om akt-indsigt i, hvilke offentlige tilskud, LINK modtager fra eller igennem kommunen.

Af sagsakterne fremgår det, at LINK udover Kerteminde-ordningens almindelige medlemstilskud på 11.000 kroner i 2003 også modtog et kontant tilskud på 29.500 kroner fra socialudvalgets pulje til frivilligt socialt arbejde.

I ansøgningen oplister LINK seks aktiviteter, som pengene skal bruges til. Men i sin formandsberetning fortæller LINKs formand, Laila Finsen, at foreningen i 2003 måtte aflyse stort set alle de omtalte aktiviteter, fordi der ikke var opbakning til dem.

- Og så spørger jeg bare - hvor er de penge så blevet af? Hvis pengene ikke er brugt til det formål, som de er be regnet til, skal de så ikke tilbage i kommunekassen, spørger Carsten Ringsmose.

Men det skal de ikke nødvendigvis, fastslår Marianne Machon.

- Nej, jeg har stor tillid til LINK. Og pengene står jo stadigvæk på LINKs konto og kan bruges til at stå imod med til andre aktiviteter, siger Marianne Machon.

- Vil det sige, at en forening kan søge om penge til ét formål og så bruge dem til andre formål?

- Ja, men det er jo ikke det samme som, at vi ikke får noget for pengene.Vi bor jo i et lille samfund, og vi kan godt fornemme, om pengene bliver brugt fornuftigt, siger Marianne Machon.

Hun nævner som eksempel, at Alzheimerforeningen, som hun selv er medlem af, sidste år fik 20.000 kroner til en foredragsrække.

- Men det viste sig, at foredragsholderne hellere ville have et par flasker rødvin. Så vi fik penge til overs, som vi så kan bruge til andre formål - eventuelt andre foredrag, siger Marianne Machon.

- Burde overskuddet så ikke være brugt til andre foreninger, som har fået afslag på deres ansøgning?

- Nej, for i min tid har vi ikke givet afslag til nogen forening, der har søgt. Kun ansøgninger til kniv- og gaffelarrangementer er blevet afslået, fastslår udvalgsformanden.

Ingen kontrol med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce