Idrætsanlæg for 89 millioner kroner

- Fodboldklubbens "midlertidige servicebygning" skal fjernes, lød det i aftes fra arkitekt Anders Hulgaard, da han i Munkebo Idrætscenter præsenterede oplægget til en udbygning af Kerteminde Kommunes sportshaller. Det skete ved et møde for politikere og klubledere.
Foto: Robert Wengler

Idrætsanlæg for 89 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

C & W arkitekter skønner, at anlægsomkostningerne skal bruges i tre etaper frem til 2011. Største post er stort idrætscenter i Kerteminde

Der skal millioner på bordet, hvis kommunens idrætsanlæg skal udvikles, som det i aftes blev foreslået af et hold konsulenter fra C & W arkitekter. Mange millioner. For planen løber op i et samlet beløb på 88,7 millioner kroner.

Hvor meget, der skal bruges på at bringe de kommunale idrætsanlæg til tops, er i sidste ende et spørgsmål for politikerne, men arkitekterne har i løbet af det seneste par måneder lavet en samlet vurdering af behovene og udbygningsmulighederne.

Den største post på budgettet er opførelsen af et 2800 kvadratmeter stort idrætscenter i forbindelse med Kerteminde Hallerne, mens arkitekternes forslag om at opføre et idræts- og kulturhus i Marslev løber op i 11,5 millioner kroner. Dette er dog kun halvdelen af beløbet, for i forslaget forudsættes det, at kommunens andel af finansieringen er på 50 procent.

I Langeskov løber de samlede investeringer op i 9,5 millioner kroner.

Alle de eksisterende haller har behov for ekstra depotfaciliteter, og her skønner konsulenterne, at der er behov for godt 600 kvadratmeter til opbevaring af redskaber og nye depoter rundt om i kommunen.

Multilokaler

Foruden et nyt idrætscenter anbefales det, at der i Kerteminde bygges multilokaler, der samlet set svarer til arealet af en ny hal. De skal laves, så der kan komme dagslys ind i lokalerne - gerne med plads til 300-400 tilskuerpladser, springgrav, terapibassin, træningscentre og mulighed for overnatning.

Samtidig bør hallen være mere synlig, ligesom adgangsforhold og parkeringsfaciliteter bør være mere præsentable, hedder det blandt andet i forslaget.

Bygninger samles

I Langeskov har arkitekterne tænkt de eksisterende bygninger omkring hallen og skolen sammen til ét projekt. Tanken er at samle bygningerne med et såkaldt koblingshus, og dermed får klubhuset og hallerne et fælles træningscenter med cafe, netcafe samt mulighed for dans, teater og e-sport.

Samtidig kan cafeen bruges som en bod eller spiselokale for skolens elever. I alt vil der være tale om 600 til 700 nye kvadratmeter, hvis koblingshuset bygges.

Munkebo Idrætscenter får brug for 8,8 millioner, og heraf går den største andel af budgettet til 250 kvadratmeter multilokaler og en kunststofbane. Men en opgradering af bowlingscentret og nye siddepladser i hallen er også med i forslaget.

I Nymarkshallen bør der investeres 5,2 millioner - fortinsvis til 250 kvadratmeter bevægelsesrum samt et nyt klub- og mødelokale, mens en eventuel springgrav forventes at løbe op i en halv million kroner.

Nederst på ønskesedlen står Hindsholmhallen, som tegner sig for en samlet anlægsinvestering på 2,1 millioner kroner. Heraf anbefales det at bruge 1,2 millioner kroner på depoterrum, mens etablering af dagslys i salen og et rum til motoriktræning samlet vurderes at koste 0,9 millioner kroner.

Idrætsanlæg for 89 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce