Idémand til slusen: - Det er synd, at der gik grus i maskinen

Leif "Romsø" Hansen er ked af, at sluseprojektet blev skudt til hjørne. Arkivfoto: Ole Friis

Idémand til slusen: - Det er synd, at der gik grus i maskinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif "Romsø" Hansen er én af idemændene bag sluseprojektet. Han synes, at det er synd for Kerteminde, at det blev et rungende nej.

Kerteminde: Lodsejerne sagde rungende nej til sluseprojektet i Kerteminde Kommune, og det ærgrer Leif "Romsø" Hansen, der er én af de oprindelige idémænd til slusen.

- Hvor er det synd for Kerteminde, siger han.

- Vi havde et kanongodt projekt, men nu skal nej-sigerne jo have lov til at sole sig i deres valgsucces.

- Jeg har altid syntes, at den, der nyder godt af det, skal have lov til at betale. Ligesom den, der bestiller musikken, også selv skal have lov til at betale for den. Det er min holdning omkring betalingen af slusen. Det er jo altid nemt at lade de andre betale. Det har jeg en anden holdning til, og det må vi jo bøje os for, at andre ikke har. Det er jo demokrati, understreger Leif "Romsø" Hansen med slet skjult ironi.

Han synes, at det sluseprojekt, der var sendt til afstemning, var det absolut bedste.

- Det kunne ikke gøres bedre, mener han.

Valgpropaganda i valglokalet

Han synes, at sluselavets generalforsamling i foråret bar præg af, at der var mange af nej-sigerne, der uddelte propaganda i valglokalet med hvem, de mente, der skulle stemmes på.

- Hvis det havde været en ansvarlig ordstyrer, så havde han jo nok sagt, at dem, der er opstillet på dennes liste, er ikke valgbare, fordi der har været delt valgmaterialet i valglokalet. Det må man jo ikke i et demokratisk land. Det må nej-sigerne så, og de fik valgt en frygtelig mand (Carsten Rosendal, red.) ind i bestyrelsen.

- Det var synd, at der gik grus i maskinen, og dermed blev et godt projekt stoppet. Så må vi jo se, hvad der videre sker. Politikerne har jo klogt sagt, fordi de ikke skal have fingerne i maskinen, at de retter sig efter, hvad folk stemmer, og det er jo da et overvældende flertal for nej.

Leif "Romsø" Hansen er meget ked af, at projektet ikke kom igennem, men han mener, at han har gjort, hvad han kunne:

- Jeg kom hjem med en god idé fra Venedig, og jeg mener stadig, at det er en god idé. Jeg havde selv oprindeligt haft den opfattelse, at når vi var færdige i vores gamle sluselav med at lave undersøgelserne, så afleverede vi mappen med al det konstruktive til kommunen og sagde: Værsgo - her er en mappe med et godt foreslag - gå så i gang.

- Sådan ser verden jo ikke ud, for det første har kommunen ikke penge til det. Og at gå rundt og drømme om, at staten nogensinde vil gå ind, vil være fuldstændig utopisk, så skal man være ligeså naiv som nej-sigerne, påpeger han og tilføjer, at han mener, at der er alt for mange kystbyer i Danmark, og derfor vil staten gå neden om og hjem, hvis den skulle betale.

- Og så skal vi lige huske på, at det jo ikke er første gang, man har haft stormflod i Danmark. Der er et hav af diger i Danmark, hvor alle lodsejere, der har været ramt skaderamt af stormflod, betaler til et digelav. De er selv ansvarlige for at holde diget, og de betaler det selv.

Leif "Romsø" Hansen har nu et sidste foreslag:

- Lad kommunen sørge for diget ved Sydstranden, læg 40 centimeter grus på og så asfalt ovenpå og lav en cykel-gangsti. Den trænger i forvejen til det. Så lad et sluselav stå for selve slusen, og det må gerne være et projekt med ansvarlige - og de, der tør tage et ansvar. Jeg er én af dem, pointerer han.

Idémand til slusen: - Det er synd, at der gik grus i maskinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce