Hvorfor er der så mange frisører i Kerteminde?


Hvorfor er der så mange frisører i Kerteminde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er kerteminderne pyntesyge, er frisørerne i Kerteminde specielt dygtige, eller er 12 frisører i virkeligheden for mange til en by af Kertemindes størrelse?

Kerteminde: "Vi kan ikke leve af at klippe hinanden," siger økonomerne engang imellem til hinanden og løfter formanende pegefingeren. De skulle måske besøge Kerteminde, for i Amandas by er der 12 frisører, og selvom en butik lukker, og en anden åbner en gang i mellem, så er antallet af frisører nogenlunde stabilt, og de har det godt.

12 frisører er mange for en by med 5.903 indbyggere (1. januar 2017, Danmarks Statistik). Til sammenligning er der i kommunens næststørste by, Munkebo, 5.599 indbyggere, men de kan klare sig med fire frisørsaloner i følge et opslag i Krak.

Hvorfor er der tre gange så mange frisører i Kerteminde som i Munkebo? Er frisørerne i Munkebo dygtigere til at klippe, siden de ikke behøver være så mange, eller er løsningen på gåden om de mange frisører i virkeligheden, at kerteminderne bliver klippet oftere end andre folk.

Måske er der noget om, at kerteminderne er mere pyntesyge, som H. C. Andersen ville have sagt. Det tror i hvert fald Trine Høgh, der er Kertemindes eneste ud-kørende frisør.

- Jeg tror, at i Kerteminde, er der ret mange, der går meget op i, hvordan de ser ud. Det kan du også se i genbrugsbutikkerne, hvor du får meget lækkert tøj, fordi der er mange mennesker, der klæder sig godt og køber noget kvalitetstøj, siger Trine Høgh, der ikke tror, der er for mange frisører i Kerteminde.

- Jeg oplever ikke den store konkurrence, så der må jo være plads til det, siger Trine Høgh.

Ergin  Topko har drevet Hårstudiet i Kerteminde siden 2009. Foto: Peter Ammitzbøll
Ergin Topko har drevet Hårstudiet i Kerteminde siden 2009. Foto: Peter Ammitzbøll

- Der er hoveder nok

Den med at kerteminderne er mere pyntesyge end andre, tror Pia Larsen, der har salonen Twins Hair på Langegade, ikke på.

- Jeg plejer at sige, at der må være hoveder nok, der skal klippes, siden vi kan eksistere allesammen.

- Der har altid været mange frisører i Kerteminde, og mange af mine kunder kommer kørende til Kerteminde for at blive klippet, siger Pia Larsen, der i stedet tror, at svaret kunne være, at frisørerne i Kerteminde er ekstra dygtige, siden folk gerne kører langvejs fra for at blive klippet i byen.

- Det må være de gode frisører, der ligger i Kerteminde, siger Pia Larsen med et smil. Hun er heller ikke bekymret over konkurrencen. De fleste af hendes kunder kommer fast og bestiller en ny tid hver gang de er blevet klippet.

- Mine kunder svigter mig ikke, fordi det måske er 20 kroner billigere et andet sted.

- Vi er for mange

Ergin Topko, der har Hårstudiet i den anden ende af Langegade, har en helt anden forklaring på, hvorfor der er så mange frisører i Kerteminde. Det er simpelthen fordi, byen ligger så smukt tæt ved vand og natur, og i rimelig afstand fra Odense. Derfor er der mange frisører, som gerne vil have en forretning i byen. Og frisører kigger ikke så meget på kundegrundlag og konkurrence, når de starter forretning. Det handler mere om, hvor de godt kunne tænke sig at være.

- Vi er for mange i Kerteminde, men alle frisører har noget at lave. Jeg tror bare, at 4-5 stykker måske ikke har lige så travlt som vi andre, siger Ergin Topko, der selv har fuld gang i sin forretning og bestemt ikke er ked af, at der er mange frisører i Kerteminde.

- Det er sundt for os frisører, at vi har konkurrence, jo mere, jo bedre for så gør vi lidt mere ud af tingene, siger Ergin Topko.

Og endelig er befolkningstallet ikke alt. Kerteminde har mange turister om sommeren, og de skal også klippes og hjælper med til at skabe omsætning hos byens frisører.

- I år har vi slået rekord med antallet af turisterne. Vi har faktisk slet ikke haft tid til at klippe alle dem, der er kommet forbi, fortæller Ergin Topko.

En enkelt tirsdag i sommerferien måtte Ergin Topko afvise ni turister, der lige kiggede indenfor i salonen for at få en studsning.

Hvorfor er der så mange frisører i Kerteminde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce