Hvor synes I, vi skal spare på børn og unge-området?: Politikerne spurgte borgerne til råds

Hvem skal rammes mindst? Det er en svær øvelse, når politikerne skal spare på børn - og ungeområdet i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Victoria Mørck

Hvor synes I, vi skal spare på børn og unge-området?: Politikerne spurgte borgerne til råds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser på børn- og skoleområdet tiltrækker ikke nye borgere til Kerteminde Kommune. Derfor er det en svær øvelse både at skulle spare og tiltrække nye borgere, synes børn- og skoleudvalget.

Nordøstfyn: Skal en kommune tiltrække nye tilflyttere, er det ikke nogen god branding, at et område som skole- og dagtilbud forringes.

Det ved de fleste, og det ved også Kerteminde Kommunes politikere, som derfor er kede af, at det er et område, som også kan ryge under sparekniven, når kommunens skal spænde livremmen de næste år.

- Vi vil jo gerne give et højt serviceniveau, men hvor synes I, at vi skal spare, så vi ikke forringer en god og sund opvækst, spurgte Anne Fiber (K), der sidder i børn- og skoleudvalget, de fremmødte rundt om bordet.

Efter kommunaldirektør, Tim Jeppesen, på Kerteminde Kommunes borgermøde på daginstitutionen Mælkevejen torsdag aften havde fremlagt de økonomiske fremtidsudgifter, kunne de fremmødte borgere fordele sig ud i grupper og mødes med de forskellige fagudvalgs politikere og chefer.

- Udhul ikke folkeskolerne

Henrik Sandbeck Harksen fra Munkebo, der er far til to børn, var én af de fremmødte, der gerne ville høre lidt mere om de foreslåede besparelser på børn- og skoleområdet, og han kan godt se, at politikerne er sat på en svær opgave.

- Jeg er klar over, at det giver et dårligt omdømme uden for kommunegrænsen, når tilbuddene forringes, sagde han og mente, at det ikke kun var på småbørnsområdet, at politikerne skulle undgå at udhule tilbuddene.

- Så vil folk jo heller ikke flytte hertil. Folk skal kunne se sig selv i kommunen, og derfor er det også vigtigt, at folkeskolerne ikke bliver dårligere, pointerede han.

Thinne Nielsen-Tjørnfelt er leder og pædagog i Mølleløkkens Børnehave og Vuggestue, og hun mente, at kommunen skulle brande sig på sin bredde.

- Det må være muligt at nurse det faktum, at Kerteminde Kommune har et bredt institutionsmiljø, Det har vi en god historisk for. Kerteminde har et stort potentiale, pointerede hun.

Politikerne, Anne Fiber (K), Pernille Swain (S) og udvalgsformand, Jutta Nielsen (EL) lyttede med sammen med cheferne, Inge Skov Madsen, chef for Børn, familie og dagtilbud og Dorte Dabelsteen, chef for unge og skole. Undervejs kom de alle med nik og verbale tilkendegivelser.

Hvor synes I, vi skal spare på børn og unge-området?: Politikerne spurgte borgerne til råds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce