Beboerne på Birkelund Plejecenter har fået stjålet deres havemøbler - tip peger mod Polen
LANGESKOV: De er godt sure på Birkelund Plejecenter i øjeblikket.

- Vi har fået stjålet vores havemøbler. Nu kan vi ikke komme ud og nyde det gode vejr mere. Det er bare så frækt, fortæller beboer Gunner Kristensen.

Dermed er sommerfesten den 26. juni nu i fare.

- Det var jo meningen, at festen skulle været foregået udenfor, men nu må vi nok rykke indendøre, forklarer teamleder Anette Aggedam fra plejecentret.

Lørdag forrige weekend har en eller flere ukendte gerningsmænd været forbi i nattens løb hos Birkelund på Røjrupvej.

Barylerne har dernæst forceret en lille hæk og er på en eller anden måde stukket af med tyvekosterne. Uden nogen har bemærket det, før vækkeuret ringede en ny dag ind.

Der er blevet hugget tre haveborde, i alt otte stole, fire parasolfødder, en parasol samt lidt mere. Samlet værditab: Lidt over 3000 kroner.

- Det er vi meget, meget kede af, forklarer Lillian Christensen fra Birkelunds Venner. En vennekreds, som har stået for indkøbene af de fleste af havemøblerne.

Bud: Kørt til Polen

Så hvor er havemøblerne henne?

- Vi har allerede været ude og lede efter dem i Langeskov, men har ikke fundet dem endnu, kommer det fra en ærgerlig Lillian Christensen.

Men hvor er de så?

- Jeg tror, at de er havnet i enten Vollsmose eller Polen, fortæller Gunner Kristensen. Stålfast.

Avisens udsendte reporter tager Gunner på ordet. Polen lyder som et rimeligt bud. Flere og flere polakker ses i disse år på de danske veje, uden at de af den grund skal gøres til tyve. Men alligevel. Så Langeskov køres tynd i søgen efter polske nummerplader. Den eneste østeuropæiske bil, journalisten støder på, er dog en sort Skoda Octavia 4,9. På danske plader.

På den nærliggende og affolkede Fasanvej er der heller ikke færten af en parasolfod.

På Søvej drejer en gammel Volvo Amazon på sorte plader ind foran journalistens bil. Men "svenskeren" smutter væk, da skriveren skal bruge armkræfter på at skifte gear. Sorte plader - det lugter skummelt.

Heller ikke i det pulserende knudepunkt Langeskov Bycenter ved nogen øjensynligt, hvor havemøblerne er, da Stiftstidende spørger.

- Nej, det gør jeg ikke, siger en midaldrende mand og fortæller, at han er kommet fra Ullerslev for at handle mad og ikke "sorte" havemøbler.

Da vi runder det lokale politi på Drosselvej, bliver der ikke åbnet. Der er nemlig ikke træffetid om fredagen. Sheriffen er gået på weekend.

Så hvor er de så?

The answer is blowin' in the wind, synger Bob Dylan.

Det har han ret i. Havemøblerne er pist væk. Det samme er sommerfesten.
  • Fyens Stiftstidende