Hundeejere jubler over, at Kerteminde mister det blå flag

Stine Hallgren med sin franske bulldog, Fila. Foto: Kim Rune

Hundeejere jubler over, at Kerteminde mister det blå flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra næste sommer må hundene bade fra Nord- og Sydstranden i Kerteminde.

Kerteminde: Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Mens turistfolkene ærgrer sig over, at Kerteminde mister det blå flag som kvalitetsstempel af byens strande, glæder flere af byens hundeejere sig over, at det nu bliver muligt at give hundene en svømmetur fra Nord- og Sydstranden i Kerteminde.

- Det er dejligt, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, det er det rigtige for byen, siger Stine Hallgren, der står bag Facebook-gruppen Kerteminde Hundestrand og i flere år har kæmpet for at få en hundestrand i Kerteminde.

En af de mange regler for strande, der smykker sig med det blå flag, er nemlig, at der ikke må være hunde på stranden. Men når Kerteminde til næste år mister det blå flag, bliver det igen tilladt at tage sin hund med på stranden.

- Det kommer til at betyde en del for mig, for jeg har følt, at vi har været ekskluderet fra byens goder, når vi ikke måtte tage hunden med på stranden, forklarer Stine Hallgren.

Fortsætter kampen for en hundestrand

At hundene fra næste år må svømme på Nordstranden, får dog ikke Stine Hallgren til at opgive kampen for at få en hundestrand i Kerteminde.

- Nej, det gør det ikke. Vi kunne rigtig godt tænke os et sted, som var hegnet ind, hvor vi kunne slippe vores hunde fri, uden at vi generede nogen mennesker, siger Stine Hallgren.

Gruppen har tidligere foreslået at etablere en hundestrand på enten Longen eller på et mindre stykke af Nordstranden.

Kertemindes turistchef, Dorthe Frandsen er ked af, at Kerteminde mister det kvalitetsstempel, som det blå flag er overfor turisterne, men ser et lille lyspunkt i, at det måske kan lokke nogle hundeejere til Kerteminde.

- Det blå flag har tidligere haft en særlig udfordring på det tyske marked, fordi tyskerne en overgang troede, at hunde simpelthen ikke var velkomne i Danmark. Så på den måde kan det være et lille plaster på såret i forhold til den fejlkommunikation, vi kom ud for for nogle år siden, forklarer Dorthe Frandsen.

Hundeejere jubler over, at Kerteminde mister det blå flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce