Hun lader dyrene fortælle historier


Hun lader dyrene fortælle historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBUT: 60-årige Jette F. Nybroe bag ny børnebog illustreret af Johannes Larsens oldebarn, Signe A. Larsen

KERTEMINDE: Ankomsten af et par børnebørn - tvillingerne Natacha og Jasmin - var den direkte anledning til, at 60-årige Jette Frejah Nybroe gik i gang med at skrive en børnebog. Tirsdag den 3. december, på tvillingernes to års fødselsdag, udkommer bogen, der samtidig er Nybroes debut som forfatter.

Det sker med "Frejas Univers", som trods den tilnærmelsesvise navnelighed ikke er en navlebeskuende nøgleroman, men en beskrivelse af en kvindes møde med 12 forskellige dyr og ikke mindst de egenskaber og evner, dyrene er i besiddelse af.

- Freja er en tidløs, nordisk kvinde, måske lidt som den mytologiske gudinde af samme navn, som gennem bogen møder og siger "godmorgen" til en række dyr. Inspirationen har jeg fra indianernes levevis, shamanisme, hvor et af principperne er, at de dyr, man møder på sin vej, alle besidder egenskaber, man selv har brug for, fortæller Jette F. Nybroe, der kalder sig selv naturhelbreder og tidligere har været en del af Nordisk Center for Livskvalitet, en holistisk folkeoplysende virksomhed, der ikke længere eksisterer.

Det gør til gengæld det lige så holistiske forlag af samme navn, der står som udgiver.

Nære læseoplevelser

Dyrene, Freja møder i bogen, er blandt andre en okse, en ørn, en bjørn, en musling og en enhjørning, og deres egenskaber spænder fra overblik og taknemmelighed til selvtillid og samhørighed - og mange andre derimellem.

Jette Frejah Nybroe er selv ikke i tvivl om, at børn vil forstå budskaberne.

- Bogen henvender sig til børn, der er så små, at de ikke selv kan læse, måske tre-seks år, og det skulle derfor gerne resultere i nære læseoplevelser mellem børnene og deres forældre, siger hun.

Den debuterende forfatter synes selv, at bogen er "en oplagt julegaveidé". Den sælges i boghandler for 98 kroner.

Hun lader dyrene fortælle historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce