Der blev slået huller i luften, hugget bolde til 100 meter og væddet om femmere, da en gruppe elever fra syvende klasse på Langeskov Skole mandag prøvede kræfter med golfsporten, som en del af deres idrætsundervisning.

Rønninge: Fuldt fokuseret placerer 12-årige Andreas Bækkelund en orange golfbold på et lille tæppe af kunstgræs foran sig, før han træder et skridt tilbage, bukker lidt ned i knæ og løfter golfkøllen op over hovedet.

- Hey, Andreas, vi spiller om ti kroner, råber klassekammeraten Emil Schwalm, da Andreas gør antrit til slag.

- Nej, fem! Svarer Andreas, før han svinger køllen højt op over sin højre skulder, drejer hoften og hugger et gevaldigt hul i luften.

Før vi startede, troede jeg, jeg kunne skyde rigtigt langt. Men så fandt jeg ud af, at det er meget teknisk.

Mathias Bækkelund, 12 år

- Husk nu det med fødderne, påpeger Emil, mens Andreas igen får fodfæste efter sit luftslag.

Sammen med 13 skolekammerater fra syvende klasse på Langeskov Skole har Andreas og Emil i dag indtaget Sølykke Golfs bane i Rønninge i Langeskov. Alle har de idræt som valgfag, og som en del af faget, bliver de kastet ud i et udfordrende forløb med køller og golfbolde hos Sølykke Golf.

Idrætslæreren Lasse Skibdal instruerer eleverne i den rette teknik, som de finpudser på driving rangen, før de får lov til at give sig i kast med et par huller på Sølykke Golfs 9 hullers-bane.

- Ja, der er mange ting at huske på, siger Lasse Skibdal til Andreas Bækkelund, der endnu engang gør klar til et forsøg.

Koncentration over kræfter

Mens Emil og Andreas på skift forsøger at vinde deres væddemål ved at prøve at slå de orange bolde ud til metalskiltet, der markerer 50 meter, slænger en anden dreng sig selvtilfredst i en stor, sort murerspand med golfbolde.

- Mathi, jeg har lige slået 100 meter to gange, siger han med hænderne foldet bag hovedet, mens han kaster et blik på sin skolekammerat Mathias Bækkelund, der står et par pladser derfra.

Mathias er bror til Andreas, og han forsøger også ihærdigt at få svung i køllen og luft under bolden.

- Før vi startede, troede jeg, jeg kunne skyde rigtigt langt, siger Mathias Bækkelund.

- Men så fandt jeg ud af, at det er meget teknisk, fortsætter han.

Udfordrende, men sjovt

Efter en masse sving, mange luftslag og et par enkelte fuldtræffere på driving rangen er eleverne klar til at prøve kræfter på banen.

De går først en sikkerhedsrunde, hvor Lasse Skibdal fortæller, hvordan man færdes på en golfbane, før de deler sig ind i mindre grupper og bevæger sig ud til hullerne.

Andreas Bækkelund og Emil Schwalm har fundet sammen med Mathias Bækkelund og en anden klassekammerat, der hedder Rasmus Olesen. De skal starte på banens sidste hul, men da de bevæger sig mod højen, hvor de skal slå ud, opdager de, at der er nogle i gang.

- Skal I spille i lang tid? spørger Mathias en damerne, der går på banen.

- Det kan du da ikke spørge om, siger Emil og fniser, da Mathias kommer tilbage. En af damerne kommer hen til drengene og fortæller dem, at det altså er farligt bare at gå i mod dem, når de spiller.

Drengene kigger lidt forlegent på hinanden, for de havde vidst fået det at vide af deres lærer på sikkerhedsrunden.

Alle drengene synes, det er sjovt, at prøve kræfter med noget andet end fodbold og håndbold, men de er enige om, at det er krævende at spille golf.

- Ingen af os fik den ud til 50 meter, siger Emil, da han gør klar til at slå.

- Så nu spiller vi om fem kroner her, fortsætter han og kigger på Andreas, før han slår bolden mod hullet.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Langeskov: Sølykke Golf nyder godt af Great Northern

Langeskov: Sølykke Golf nyder godt af Great Northern