Holmen Hustlers efter nyt album, sygdom og Tinderbox: - Det har været det mest vanvittige år

Holmen Hustler fra venstre til højre: Sebastian Binzer, Anton Hemmingsen, Tobias Nygaard, Rasmus Sørensen og Magnus Sørensen. Foto: Vibeke Volder

Holmen Hustlers efter nyt album, sygdom og Tinderbox: - Det har været det mest vanvittige år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Albummet Kantslag sparkede i foråret Holmen Hustlers hidtil vildeste år i gang. For de hindsholmske drenge har 2017 budt på lavloftede garager, Tinderbox og alvorlig sygdom.

Kerteminde: På flisegulvet i det åbne lokale løber kabler fra højttalere og instrumenter på kryds og tværs. Væggene er pyntet med graffiti, og på et bart stykke gipsvæg - bag en frithængende, hvid boksepude fra Everlast - er planer og idéer bokset ind med sprittusch. Ved køkkenvasken over kaffekander og bestik hænger en kalender for 2017.

Det er her i øvelokalet på Strandgården i Kerteminde, at de hindsholmske drenge fra Holmen Hustlers kreerer deres danske dancehall. I flere år har de mødtes to gange om ugen i lokalet. Rammerne, hvor rimene bliver skabt, har ikke ændret sig det seneste år. Dog har kalenderen over køkkenvasken været ekstra rødglødende siden marts, hvor gruppen udgav sit andet album, Kantslag.

- Det har været det mest vanvittige år, vi har haft, siger Anton Hemmingsen, der går under aliasset Boogieslav.

Der var rigtig meget virvar med mange forskellige læger, og jeg blev meget forvirret. Hvad skulle det nu betyde? Var det farvel? Jeg fik bare at vide, at det var livsfarligt
Sebastian Binzer

Tinderbox og sygdom

Med release-koncerter over hele landet og med optrædener, der spænder fra lavloftede garager til Tinderbox og Amfiscenen i Odense, har gruppen været vidt omkring i år.

Klemt sammen i en blå stofsofa ved computeren, hvor Magnus Sørensen, a.k.a. grønlænderen, producerer sine beats, kigger Holmen Hustlers tilbage på 2017. Ud over en ny plade og mange koncerter har det også været et år, hvor gruppens Sebastian Binzer blev alvorligt syg. Efter en koncert i Faaborg i slutningen af april fik han pludselig smerter i brystet. Da smerterne ikke var forsvundet efter en uge, fik han det undersøgt, og det viste sig, at han havde fået en udposning på hovedpulsåren i hjertet. Pulsåren var vokset til dobbelt størrelse, og Sebastian skulle opereres. Kort før Tinderbox måtte han derfor trække stikket for en periode.

- Der var rigtig meget virvar med mange forskellige læger, og jeg blev meget forvirret. Hvad skulle det nu betyde? Var det farvel? Jeg fik bare at vide, at det var livsfarligt, husker Sebastian.

Sebastians sygdom midt i en koncertfyldt periode betød samtidig, at gruppen nu skulle udfylde det tomrum, Sebastians fravær skabte. Med en vigtig koncert på Tinderbox kort tid efter, var det derfor en opgave, der på det professionelle plan skulle løses, husker Anton Hemmingsen.

- Men personligt var det noget juks, for man tænker også meget på sin kammerat, siger han.

Med hjælp fra gruppens to managere og en stand-in kom drengene gennem perioden. Sebastian Binzer måtte overvære koncerten på Tinderbox fra sidelinjen.

- Drengene gjorde det fantastisk, fortæller han.

Tre dage efter blev han opereret, og i dag er han tilbage hos gruppen, men skal fortsat passe ekstra godt på sit hjerte.

- Der er ikke kun det fysiske aspekt, men også det psykiske. Jeg skal lære at leve med, at jeg er lidt begrænset, fortæller han.

Ny mand

Fra sin plads ved computeren sender Magnus en bjældeklang-beklædt version af Cykelstiens Helte gennem højtalerne.

Ved siden af ham står Tobias Nygaard og trommer på en blå guitarpedal. Han er trommeslager og den eneste i gruppen, der ikke er vokset op på Holmen. Tobias Nygaard er fra Odense og har optrådt med Holmen Hustlers siden 2015.

I løbet af det seneste år, er han blevet en integreret del af gruppen, som nu består af fem mand.

- Jeg har engageret mig, fordi drengene er fede, siger Tobias.

- Og det er de da stadig... nogle gange, fortsætter han og sender et skævt smil mod sofaen.

- Alt det søde, vi lige har sagt, må godt stryges! Udbryder Sebastian, og drengene griner.

- Det er godt at have dig med på holdet, siger Rasmus Sørensen, a.k.a. Rapanden, og nikker mod Tobias.

Lærerigt år

Da Kantslag udkom var den langt mere gennemarbejdet end det, gruppen tidligere har produceret, fortæller de. Alligevel strøg Kantslag langt fra til tops på hitlisterne. Faktisk er gruppens første album, Udkantsmand, fortsat den plade fra Holmen Hustlers, der bliver lyttet mest til.

- I forhold til selve pladen tror jeg ikke, vi har fået den forløsning, vi helt havde håbet, siger Sebastian.

Kantslag har gruppen skruet ned for bonderøvsvinklen og i stedet nørdet mere med hvert enkelt nummer. Selv om drengene ikke har et entydigt svar på, hvorfor Udkantsmand fortsat er deres mest populære plade, har netop det aspekt måske spillet en rolle, fortæller de.

- Det (Kantslag, red.) er nok pladen til de hardcore fans, tror jeg, siger Anton, før Sebastian tilføjer:

- Jeg tror også lidt, at det var en plade til os selv. Den er alt, hvad vi har kæmpet for.

I den blå stofsofa på Strandgården i Kerteminde er der dog enighed om, at 2017 har været et lærerigt år. Kantslag har bragt Holmen Hustlers vidt omkring, og den har gjort live-settet federe, fortæller de. Sebastians sygdom har fyldt meget personligt, men gruppen har alligevel løst opgaverne professionelt. De er nået til et punkt, hvor de hverken er for store til lavloftede garager og gymnasiekoncerter, men heller ikke for små til at spille på Tinderbox. Nu ser Holmen Hustlers frem mod 2018.

- Og så er der ikke nogen, der skal blive syge, slutter Rasmus.

Holmen Hustlers efter nyt album, sygdom og Tinderbox: - Det har været det mest vanvittige år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce