Hold børnefødselsdag på landet: Pernille vil fylde kostalden med cupcakes og rulleskøjteræs

Lige nu er der nærmest et ragnarok af maskiner og murbrokker i den gamle kostald. Men til foråret åbner Kvistgaard op for børnefester i hvad der til den tid er en multisal med tilknyttet industrikøkken.Foto: Helle Kryger

Hold børnefødselsdag på landet: Pernille vil fylde kostalden med cupcakes og rulleskøjteræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pernille Kvistgaard Kamuk er ikke landbrugsuddannet, men har arvet en firlænget gård af sine forældre. Nu vil hun arrangere børnefester i kostalden og bygge shelter i haven til turister

Langeskov: Hun har vidst det, siden teenagealderen, hvor broren kastede sin kærlighed på en gård i det vestjyske. En dag ville fødegården i Urup nok blive hendes. Et firlænget byggeri med 1600 kvadratmeter under tag, bindingsværk, kalkede mure, snørklet interiør og for længst forladte stalde. Men hvad stiller man egentlig op, når der står bibliotekar på cv'et og ægtemanden er ingeniør uden forstand på landbrug?

Det spørgsmål er Pernille Kvistgaard Kamuk i disse dage, uger og måneder netop ved at afgive et klart svar på. Hun har nemlig sendt bud efter adskillige håndværkere, som er ved at forvandle den gamle kostald til multisal med industrikøkken, mens grisestalden bygges om til café og badefaciliteter. Altsammen med varme i gulvet.

Om Kvistgaard Børnefester
Kvistgaard Børnefester holdes af Pernille Kvistgaard Kamuk på slægtsgården Kvistgaard ved Urup. Medhjælpende familie er Klavs, Anna Maria, Alexander, Ida Kirstine og Josefine.En børnefest kan eksempelvis bestå af: Tre timers fest med tema, boller og lagkage med frugt, kakao, agurke- og gulerodsstænger samt melon. Byg-selv-laglage/cup-cake-workshop/bag-selv-pandekager eller juice workshop med frugt og grønt i slowjuicere. Skattejagt med aktiviteter og en gave til fødselaren. Arrangerede festlege samt fri leg. Forældrekaffe/te med boller den sidste halve time. Max. 30 børn ad gangen.

Læs mere på www.fester.kvistgaard-kamuk.dk/ og find "Kvistgaard Bondegårdsoplevelser" på Facebook.
Pernille Kvistgaard Kamuk er niende generation på gården. Hverken hun eller ægtefællen har forstand på landbrug, derfor vil de skabe nyt liv i driftsbygningerne ved at satse på børnefester og turisme. Foto: Helle Kryger.
Pernille Kvistgaard Kamuk er niende generation på gården. Hverken hun eller ægtefællen har forstand på landbrug, derfor vil de skabe nyt liv i driftsbygningerne ved at satse på børnefester og turisme. Foto: Helle Kryger.

Alternativ til hoppeland og skumfiduser

1. april slår hun dørene op til "Kvistgaard Bondegårdsoplevelser."

- Vi laver en besøgsgård med agriturisme, hvor vi vil arrangere tema-børnefødselsdage eller andre børnefester. Senere vil vi udvide med bed and breakfast, ferielejligheder og shelterplads omme i haven, fortæller Pernille Kvistgaard Kamuk.

Med fire børn i alderen 4, 9, 12 og 14 samt flere år som spejderleder har hun mange års erfaring i at gøre livet på landet til en fest.

- Jeg er helt vild med at lave børnefødselsdage, så jeg tænkte, det er da det, vi skal. Jeg har lavet et hav af temafester, prinsessefødselsdage, cowboyfester, elverfester og lignende gennem tiden. Vi har de optimale rammer her til at holde en god børnefest. I stedet for at tage i hoppeland og spise skumfiduser, skal de da tage herud. Der er god plads til skattejagt, vi har geder, katte, kaniner, ænder og høns ude i haven, som børnene kan komme og klappe, og bussen kører lige forbi døren. Vi får lagt betongulv i multisalen , så vi kan lave rulleskøjteparty, jeg forestiller mig at lave cup cakes bagedyster og juice work shops, og de bliver guidet gennem det hele, fortæller Pernille Kvistgaard Kamuk.

En svær beslutning

Prisen for hele forvandlingen af bygningsmassen runder to millioner. Efter flere års forgæves søgning hos diverse fonde, må de finde pengene i egne lommer. Forretningsidéen vakte da også noget undren hos den ældre generation i familien.

- Min mor synes jo nok, det var noget underligt noget. De har jo altid levet af landbruget. Den der fremtidståge. Om det nu også kan blive til noget, fortæller Pernille Kvistgaard Kamuk.

Det var da heller ingen nem beslutning, da de fik gården tilbudt:

- Jeg var meget i tvivl, for det er en stor gård. Den er fra 1873 og alt skal vedligeholdes hvert eneste år. Konstant spartle, kalke og male. Men det er også et helt vidunderligt sted. Vi har andel i en mose, vi har 24 hektar, som er forpagtet ud og den her kæmpe have.

I 2003 flyttede de ind. Gulv for gulv blev alt renoveret, gulve udskiftet, vægge isoleret. Efterhånden kom børnene til, og nu håber Pernille Kvistgaard Kamuk, at familiens nyeste projekt kan blive klar til tiden.

- Vi håber, at håndværkerne er færdige til april, så vi kan tage imod gæster til maj, fortæller hun.

Hold børnefødselsdag på landet: Pernille vil fylde kostalden med cupcakes og rulleskøjteræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce