Hørt under Kirsebærfestivalen: Danmarksmesteren i grill er klar med 1000 hotdogs


Hørt under Kirsebærfestivalen: Danmarksmesteren i grill er klar med 1000 hotdogs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsebærfestivalen har sine helt egne traditioner, og en af dem er, at der er ingen Kirsebærfestival uden, at tidligere byrådsmedlem Karl Krapalis står på torvet og sælger Kirsebær.
- Jeg sælger for 15.000-20.000 kroner kirsebær i løbet af festivalen, fortæller 74-årige Kar Krapalis, der til manges overraskelse faktisk bor i Odense.
- Men mine børn siger, jeg er Kerteminder, for jeg elsker Kerteminde. Her er dejligt, for der sker noget.
Penge fra salget af kirsebær går ubeskåret til kirsebærfestivalen.

En anden fast tradition på Kirsebærfestivalen er Munkebo Lokal TV, der trofast har dækket festivalen i 14 år.
- Jeg kørte hjemmefra klokken otte, og jeg er ikke færdig før sidst på eftermiddagen. Lørdag bliver det endnu værre, for der skal vi filme fra tidlig morgen, til lyset bliver sunget ud om aftenen, fortæller Poul Erik Christoffersen fra Munkebo Lokal Tv.
- Vi optager det meste, men musikken gør vi ikke så meget i, for det giver problemer med rettighederne.
Munkebo Lokal TVs dækning af Kirsebærfestivalen kan ses på: www.mltv.dk om en uges tid.

Sidste år indtraf katastrofen om lørdagen, da teltet på Kamperhaug løb tør for kirsebærfrikadeller om lørdagen.
- I år har vi stegt 1800 frikadeller, det er det samme som sidste år, men vi kan ikke nå at stege flere, fortæller frikadelle-chef Carsten Hansen, der forudser, at katastrofen kan ske igen i år.
I alt har de frivillige stegt frikadeller af 100 kilo fiskefars.
Frikadellerne serveres med den berømte kirsebærremoulade, og til dessert er der kirsebærtrifli.

Udsolgt var der også af Kirsebærkransekagen hos Clausens Eftf. i Langegade.
- Det var helt vildt, de var væk allerede om lørdagen, fortæller bager Jesper Frost Larsen.
Sidste år solgte bagerbutikken; 1350 kirsebærsnitter, 600 kirsebærtærter, 1200 kirsebærmuffins og 500 kirsebærkransekagestænger.
- I år har vi sat alle sejl til, så vi forventer et godt salg, siger Randi Rhod, der håber, at der er bagt nok i år til Kirsebærfestivalens gæster.

En der ikke regner med at få udsolgt, er den tredobbelte-danmarksmester i grill Henrik Sommerlund, der sælger kirsebærhotdogs i Langegade.
Hotdoggen serveres med kød, der er røget over kirsebærtræ og selvfølgelig med kirsebærketchup.
- Jeg har kød nok til 1000 hotdogs, og Clausens Eftf., der bager brødet, har lovet, at de kan bage flere hele weekenden, siger Henrik Sommerlund.

Hvordan skal Kirsebærplakaten se ud i 2019?
Det kan du være med til at bestemme. I Langegade er alle Kirsebærplakaterne, der er indsendt til årets konkurrence om at tegne plakaten til Kirsebærfestivalen i 2019, nemlig udstillet. Og publikum er inviteret til at stemme om, hvilken plakat de bedst kan lide.

Hørt under Kirsebærfestivalen: Danmarksmesteren i grill er klar med 1000 hotdogs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce