Bornholm i miniformat: Hindsholm vil også lave et folkemøde

På Hindsholm vil man gerne lave en signatur-begivenhed. Det bliver nu "Holmens Dag." Arkivfoto

Bornholm i miniformat: Hindsholm vil også lave et folkemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag den 9. juni skal der være "Holmens Dag" i Mesinge. Arrangementet er tænkt som et mini-folkemøde, der skal være en årlig tilbagevendende begivenhed på Hindsholm.

Hindsholm: På Bornholm er det blevet en succes, og også for Fyens Stiftstidende er det blevet en vellykket tilbagevendende begivenhed i september.

Nu vil Hindsholm også forsøge sig med det. Vi taler om et folkemøde. Et møde, hvor der er mulighed for at møde hinanden på tværs af holdninger og interesser.

Hindsholms mini-folkemøde har fået navnet "Holmens Dag," og det vil blive afviklet lørdag den 9. juni og henvender sig som udgangspunkt til folk, som enten bor fast eller har sommerhus på Hindsholm.

Gennem mange år var der på Gabet en afdeling af Fjordens Dag. Her var der arrangeret sejlads mellem Enebærodde og Gabet. I 2016 blev konceptet for Fjordens Dag ændret, og det betød, at aktiviteterne blev samlet på færre lokaliteter, og da sejladsen samtidig blev sløjfet, var det ikke længere attraktivt med aktiviteter ved Gabet, fortæller Steen Hjorth, der er formand for Mesinge Lokalråd og Kerteminde Landsbyråd.

Siden er det fra flere steder blevet efterlyst, om lokalråd og beboerforeninger på Hindsholm ikke bare selv kunne lave en "Holmens Dag" på Gabet. Senest opstod ideen som et forslag i forbindelse med "Udviklingsplan Hindsholm," hvor en del borgere kom med en række forslag til, hvad man vurderede kunne være med til at udvikle Hindsholm. Her var Holmens Dag et af de otte konkrete forslag, som poppede op.

Hindsholmudvalget, som er et koordinerende organ for de fem lokalråd og beboerforeninger, der er på Hindsholm, besluttede i efteråret, at udvalget ville påtage sig at udvikle og afholde Holmens Dag i år.

Vær med til at udvikle dagen

Det er hensigten, at det skal være en tilbagevendende begivenhed, hvor hindholmere samles, lytter til ord og underholdning, præsenterer lokalt forenings - og kulturliv og debatterer lokal udvikling. Med andre ord skal en mark fyldes med telte fyldt med inspiration, snak, musik, lokalpolitisk og hygge.

Tanken er, at Holmens Dag skal afvikles på skift i landsbyerne på Hindsholm. Den første gang vil den blive afholdt i Mesinge på boldbanen bag Mesingeskolen. Det forventes, at det samme dag vil være muligt at indvie den nye "Holmens Legepark" på samme område.

Tirsdag den 6. februar er der informationsmøde om "Holmen Dag" på Hindsholmskolen i Dalby. Det er fra klokken 19 til 21.

Alle opfordres nu til at møde op og være med til at udvikle tankerne om det årlige arrangement.

Bornholm i miniformat: Hindsholm vil også lave et folkemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce