Hindsholm Egnsmuseum får sin egen forening

På HIndsholm Egnsmuseum kan man se Charles Samling. Charles Nielsen boede i Stubberup og samlede hele sit liv ting og sager fra hverdagslivet på landet. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Hindsholm Egnsmuseum får sin egen forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Østfyns Museer for nylig stoppede for tilskud til Engsmuseet lignede det dødsstødet. Men lokalbefolkningen vil ikke give op, så nu stifter de en forening, der skal drive museet videre

Martofte: Hvis ingen andre vil, så gør vi det selv.

Sådan er holdningen hos engagerede borgere i Martofte og omegn, der ikke stiltiende ville finde sig i, at Østfyns Museer - i hvert fald i en periode - ville lukke Hindsholm Egnsmuseum, fordi der ikke er penge til at drive det. Så nu stifter de Foreningen for Hindsholm Egnsmuseum, der med opbakning fra Kerteminde Kommune vil drive museet videre.

- For os betyder det meget at holde vores museum i gang, fortæller formand for Stubberup Sogns Beboerforening Bente Kragebær.

- Så nu etablerer vi en forening, der skal stå for driften af museet i en samskabelsesaftale med Kerteminde Kommune. Det betyder, at vi arbejder ulønnet. Til gengæld betaler Kerteminde Kommune for en hovedrengøring en gang om året, samt rengøring et par gange i løbet af sæsonen.

Aftalen er et resultat af en lang proces med adskillige møder med Kerteminde Kommune.

- Det har taget tid, men alle, vi har mødt i kommunen, har været positive, og nu er det hele mundet ud i noget, jeg tror på er godt, siger Bente Kragebær.

Også de frivillige, der allerede er involveret i museet, er gået positive til opgaven, efter at det første chock havde lagt sig. Selv den tidligere lønnede kustode har lovet at tage sin del af de nu frivillige vagter.

- Alle entreindtægter vil tilfalde vores forening, så vi kan bruge de penge til at arrangere events eller andet, der kan tiltrække endnu flere mennsker til vores lille museum.

Der er stiftende generalforsamling i Holmens Hus den 28. juni, og alle, der vil være med til at bevare museet, er meget velkomne.

Hindsholm Egnsmuseum får sin egen forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce