Her mangler en knallert

Karin Sternkopf har manglet sin knallert siden slutningen af august. Den blev stjålet, mens den var i politiets varetægt efter et færdselsuheld, hvor sønnen Jonathan kørte på den, fordi hans egen knallert var løbet tør for benzin. FOTO: ROBERT WENGLER

Her mangler en knallert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INGEN HJÆLP: Politiet tog knallert i varetægt, men passede ikke på den

KERTINGE: Karin Sternkopf er skuffet over politiet i Nyborg. På grund af en fejl hos politiet mangler hun nu på syvende måned sin knallert. Den blev stjålet fra en indhegnet gård hos Statens Bilinspektion i Nyborg.

Dér havde politiet anbragt køretøjet på trods af en klokkeklar instruks om, at indbragte motorcykler og knallerter hører til på politigården, fordi man tidligere har haft tyverier fra den såkaldte uheldsgård ved synshallen.

Karin Sternkopf har forsøgt at få erstatning for den mistede knallert, men det er afvist af både Statens Bilinspektion og af Rigspolitichefens Administrationsafdeling.

I flere måneder prøvede hun selv at trænge igennem hos myndighederne, men siden har hun søgt hjælp hos advokat Peter Bang-Olsen, Nyborg, der har anmodet Rigspolitichefen om at revurdere sagen. Vil man ikke det, ønsker advokaten sagen indbragt for Justitsministeriet.

Startede med et uheld

Sagen om den stjålne knallert startede med et færdselsuheld ved vandskiklubben i Kerteminde den 29. august.

Karin Sternkopf søn, Jonathan, havde lånt sin mors knallert og var sidst på formiddagen på vej hjem fra sin læreplads som bager.

Ved vandskiklubbens indkørsel bakkede en tysk bilist ind for at vende vognen. Men i stedet for at blive holdende på grusvejen til knallerten var passeret, kørte han med det samme frem og lige ud foran Jonathan, så uheldet var uundgåeligt.

De tilkaldte politifolk beslaglagde knallerten, fordi de ønskede den undersøgt for eventuelle konstruktive ændringer.

Knallerten blev indbragt til uheldsgården ved bilsynshallen i Nyborg. Herfra blev den stjålet natten mellem den 9. og 10. september.

Statens Bilinspektion afviste hurtigt at have noget ansvar for knallerten. Man henviste til, at politiet allerede den 8. oktober 2002 havde fået besked på, at knallerter og motorcykler skulle indbringes til politigården og ikke til bilinspektionen, fordi man havde problemer med tyveri og hærværk.

Erstatning afvises

Vicerigspolitichef Erik Justesen har afvist et erstatningskrav, fordi knallerten blev forsvarligt opbevaret på et aflåst, indhegnet område, hvortil der ikke er almindelig adgang. I afgørelsen er der "også taget hensyn til", at erstatningssøgende har fjernet låsen fra knallerten, mens den stod i Nyborg.

- Vi havde brug for låsen til Jonathans egen knallert. Låsen kom i øvrigt kun med til Nyborg, fordi jeg - tilkaldt af forbipasserende - fik knallerten låst, mens den lå i grøften ved Kerteminde. Da vi hentede låsen, var der en politimand til stede - og knallerten var ikke låst, for låsen lå i rummet under sadlen, siger Karin Sternkopf.

Her mangler en knallert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce