Helhedsplan delte byrådet


Helhedsplan delte byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal bestående af S og SF vedtog på mødet i torsdags, at Langeskov Skole samles på én matrikel

LANGESKOV: I fremtiden skal alle eleverne i Langeskov samles på én stor skole. Det besluttede byrådet på mødet i torsdags. Men der var langt fra enighed blandt politikerne, og beslutningen blev først truffet efter en del sværdslag i salen.

Formanden for Børn- og Skoleudvalget var godt tilfreds.

- Jeg havde da gerne set, at flaget var hejst i dag, sagde Annette Vilhemsen, der benyttede lejligheden til at takke udvalgsmedlemmerne.

- Det er godt, at vi har kunnet være uenige på en god og konstruktiv måde, og samtidig har der været en masse engagerede mennesker i Langeskov, som har fulgt sagen til dørs, sagde hun.

Ifølge Annette Vilhelmsen er alle partierne enige om, at renoveringen af Langeskov Skole, afdeling Bakken, skal have førsteprioritet. Samtidig skal der laves to børnehuse i Langeskov. I det oprindelige forslag var der lagt op til at de skulle samles ét sted i byen - nemlig på Pilen.

Men det var ikke nok til at gøre forslaget spiseligt, hverken for Konservative, Venstre, DF eller De Radikale.

- Vi er nu enige om, at vi ikke kun skal have én daginstitution i Langeskov. Men omkostningerne ved at lave én stor skole er simpelthen alt for belastende for skolen. Og samtidig vil halvdelen af kommunens anlægsbudget blive brugt på det her i den kommende periode, sagde Jesper Schmidt-Nielsen (K).

Han fik følge af Venstres kommende formand Hans Luunbjerg.

- På daginstitutionsområdet er vi enige, men håbet er, at vi over tid kan få en løsning, hvor vi slipper for en mastodontskole, som det er ønsket hos SF, sagde han.

Lisbet Stemann Funk (R) var bekymret for at udviklingen vil skabe præsendens. For med én stor skole i kommunens største distrikt, er der også banet vej for, at der på sigt kun skal være én stor skole i Kerteminde og Munkebo, mente hun.

Dansk Folkeparti kunne heller ikke støtte forslaget.

- Jeg så helst to skoler på to matrikler. Langeskov er kommunens erhvervsby, og man må formode, at området udvikler sig. Derfor er det ærgerligt, at der kun er én skole. Men jeg glæder mig over, at vi ikke har penge til at gennemføre løsningen, sagde Lykke Krapalis.

Helhedsplan delte byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce