Et halvt hundrede mennesker gik forgæves i går. Der var ikke plads til alle ved bankospillet til hjælp for den kræftsyge Christina Larsen
Birkende: - Der er tre pladser tilbage derinde ... og så er der ...

Hjælperne havde susende travlt i Birkende Forsamlingshus i går eftermiddag. Bankospillet til fordel for den kræftsyge Christina Larsen havde trukket det meste af byen til - og mange udefra - så hver en ledig plads skulle findes og blev besat. De sidste to, der kom ind, kunne ikke sættes sammen.

Udenfor stod der da stadig op mod et halvt hundrede gæster, som man måtte sende hjem, uden at de kunne få lod og del i spillet.

De svigtede imidlertid ikke formålet med det hele: Hjælpen til Christina. Indsamlingsbøssen gik rundt i solskinnet, så også de afviste kunne være med.

Indenfor var Christina, familien og vennerne overvældede af fremmødet.

- Det viser, at rigtigt mange mennesker har hjertet på rette sted, som Britta Jensen sagde det i sin velkomst, før spillet gik i gang.

Hun takkede de gavmilde sponsorer, som havde bidraget med et gavebord så langt, så der i teorien var præmier til alle: 146 gevinster til bankospillet, 35 fine ting til lotteriet og mere end 200 sidegevinster.

Kage-panik fra køkkenet

De mange frivillige hjælpere sørgede også for forsyninger med vådt og tørt, men der sporedes en anelse panik fra køkkenet, da Britta Jensen lovede kagesalg i pausen:

- Jamen, kagerne er jo allerede væk, lød en bekymret røst.

Christina Larsen var tydelig glad for den store opbakning, som støtter indsamlingen til den udenlandske kræftbehandling, hun er startet på, fordi det danske sundhedsvæsen ikke kan hjælpe videre.

Hun blev i fjor erklæret rask efter en kræftsygdom og en omfattende kemoterapi, men det viste sig senere, at sygdommen havde bredt sig til lunger og lever. En ny, skrap kemoterapi kunne ikke slå sygdommen ned, hvorfor Christina vendte sig mod det tyske alternativ.

Behandling nummer to

Christina Larsen skal den 3. marts til sin behandling nummer to i Frankfurt, hvor man bruger regional kemoterapi, en behandlingsform der endnu ikke er på programmet i Danmark.

Den første behandling i Tyskland fik Christina Larsen i slutningen af januar. Med godt resultat:

- Det vigtige ved den første behandling var at finde ud af, om jeg kunne tåle kemoen. Det ser ud til at være tilfældet, jeg har i hvert fald haft det godt bagefter, fortalte hun i går, inden hun selv sammen med den fyldte sal gik i gang med bankospillet.

Den regionale kemoterapi koster omkring 30.000 kroner pr. behandling, og Christina Larsen og hendes familie må forudse udgifter på omkring en halv million kroner .

Bankospillet i går indtjente cirka 40.000 kroner, og dertil skal lægges de omkring 180.000 kroner, som støtteindsamlingen allerede har skaffet.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Christina sov stille ind

Christina sov stille ind

167.000 kroner til Christina

167.000 kroner til Christina

Støttebanko for kræftsyg mor

Støttebanko for kræftsyg mor