Havneudvikling i Kerteminde: En kulturarvsmasterplan tager to år

Erland Porsmose er museumsdirektør for Østfyns museer.

Havneudvikling i Kerteminde: En kulturarvsmasterplan tager to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil tage to år at lave en gennemarbejdet og kommunal forankret kulturarvsmasterplan, fortalte museumsinspektør Erland Porsmose Økonomiudvalget onsdag. Derefter valgte udvalget at udskyde beslutningen om at lave en kulturarvsmasterplan for havnen i Kerteminde.

Kerteminde: Som det oftest sker, når politikerne i Kerteminde diskuterer udviklingen af havnen, valgte politikerne på onsdagens Økonomiudvalgsmødet at skyde beslutningerne til hjørne og vente på bedre tider.

Der var ellers lagt op til, at politikerne skulle vedtage at sætte gang i en såkaldt kulturarvsmasterplan, der skal udstikke rammerne for udviklingen af området omkring Nordre Havnekaj og Strandkilen. Og for at politikerne kunne blive lidt klogere på, hvad en kulturarvsmasterplan egentlig er for en størrelse, var museumsdirektør for Østfyns Museer, Erland Porsmose, indkaldt.

- Erland gjorde meget ud af at fortælle om de processer, der skal sættes i gang og den dialog, der skal være omkring projektet, siger borgmester, Kasper Olesen (S).

Politikerne blev dog noget overraskede, da museumsinspektøren forklarede, at det vil tage to år at udarbejde en kulturarvsmasterplan. For at få det fulde udbytte af planen skal arbejdet nemlig forankres i kommunens tekniske forvaltning, så planen ikke bare eksisterer på et stykke papir skrevet af et par museumsinspektører, men populært sagt "bliver skrevet ind i kommunens systemer" efterhånden, som arbejdet skrider frem.

- Så ville man umiddelbart kunne bruge det bagefter i forvaltningen, og hvis vi skulle lave sådan et samarbejde, så er tidshorisonten to år, fortæller Erland Porsmose.

- Den skal vi lige tygge på

Efter den melding valgte politikerne i Økonomiudvalget at udskyde beslutningen om at udarbejde en kulturarvsmasterplan til næste Økonomiudvalgsmøde.

- Vi synes jo, at det er en god idé med en kulturarvsmasterplan, men tidsperspektivet på to år synes vi er for meget, og der var rimelig bred enighed om, at den skal vi lige tygge på, siger Jutta Nielsen (Ø).

Og heller ikke Kasper Olesen er varm på ideen om at vente to år med at diskutere udviklingen af havnen.

- Så har du skubbet drøftelsen to år for at finde enighed om en havneplan, og skulle det så lykkes, så er der snart valg igen, og så ved vi godt, hvad der sker i Kerteminde - eller mangel på samme, konstaterer Kasper Olesen.

To år er for lang tid

Da Fyens Stiftstidende ringer til Erland Porsmose dagen efter mødet, holder han fast i, at en ordentlig gennemarbejdet kulturarvsmasterplan vil tage to år, men åbner døren på klem for, at Østfyns Museer kan levere en kulturarvsmasterplan-light, hvis det er det, politikerne ønsker.

- Hvis man fra politisk side bare vil have en plan, der indeholder de overordnede retningslinjer, så kunne man godt lave den i løbet af et halvt år, men så får vi ikke den vigtige forankring af planen, siger Erland Porsmose.

- Og jeg vil ikke anbefale, at vi gør det på en måde, hvor planen ikke fra start er integreret i forvaltningens digitale systemer, siger Erling Porsmose.

To års ventetid, før der sker noget på havnen, er dog for lang tid, selv for en af byrådets varmeste fortalere for en kulturarvsmasterplan, Sanne Stemann fra De Radikale.

- Der er mange, de synes, at det er for lang tid, hvis der skal gå to år, og det synes jeg også selv. Derfor tror jeg kompromiset bliver, at man laver det på et halvt år. Men jeg kan sagtens se der fra museets synspunkt, at det gerne vil lave arbejdet grundigt og få frugten fra arbejdet ind i det kommunale system, siger Sanne Stemann.

Havneudvikling i Kerteminde: En kulturarvsmasterplan tager to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce