Cykelløbet Post Danmark Rundt holdt publikum lidt tilbage, men alligevel bød lørdagen på nye rekorder
KERTEMINDE: Weekendens havnefest i Kerteminde åbnede i rekordhumør. Lørdag nåede man ganske tæt på 5000 betalende gæster, og omsætningen nåede over 1,1 million kroner eller 80.000 kroner mere end i fjor, som også var et rekordår.

Om søndagen kan leve op til første halvdel af festen vides først i løbet af mandagen, men Havnefestens formand, Ole Mørch, var optimistisk fra morgenstunden.

- Jeg er først og fremmest glad for lørdagens succes. Det startede lidt stille, måske på grund af cykelløbet Post Danmark Rundt. Til gengæld strømmede det ind med gæster, da cykelløbet var overstået, fortæller han.

Søndag morgen åbnede Havnefesten traditionen tro med underholdning i en fyldt Skipperkro.

Fyldt skal ikke tages for mere end pålydende, for i år var der ikke proppet med publikum, sådan som det er set de senere år. Det var tydeligt at mærke, at kerteminderne på forhånd var lidt skeptiske over, at den populære bedemand, Nils-Peter Holm, i år var erstattet af en ny entertainer, Rasmus Skovmand fra Odense.

Godt fra start

Denne skepsis blev dog gjort til skamme. Rasmus Skovmand kom godt fra start - også hjulpet af gæsterne i teltet som vanen tro var indstillet på at more sig.

Rasmus Skovmand har naturligvis ikke det samme lokalkendskab som sin forgænger, men han havde læst på lektien og kunne sætte fingeren på mange ømme punkter.

For eksempel den kommunale borgerservice, som samler tingene, så alle kommer til at stå i den samme lange kø.

Eller den særlige ordning for politistationen i Kerteminde, som altid er godt bemandet:

- Betjentene må nemlig ikke gå ud på gaden, men de er klar til at hjælpe over telefonen.

"Lyset over Kerteminde" og fremtiden med gondoler i kanalerne fik også et hip med på vejen.

En alternativ søndagsskole-undervisning og ikke mindst et nummer som strippende fisker var med til at understrege Rasmus Skovmands succes.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Havnefesten satte igen rekord