Tine Riis Kristensens orlov fra Byrådet betyder, at Kultur- og Fritidsudvalget skal have en ny midlertidig formand. Og her melder Hans Luunbjerg sig på banen.

Nordøstfyn: Ved sidste byrådsmøde i Kerteminde Kommune havde Venstres Tine Riis Kristensen søgt om orlov fra sine pligter som byrådsmedlem fra den 1. april og frem til den 1. juli. Dette betyder, hun i den tidsperiode også er fritaget for sit arbejde som formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Selvom det kun er lidt over fire måneder siden, Tine Riis Kristensen blev valgt til byrådet og blev udvalgsformand, skal der nu vælges en ny og midlertidig formand. Og denne post er Venstres Hans Luunbjerg, tidligere borgmester og nu 1. viceborgmester, klar til at løfte.

- Det er Venstre, der har pladsen i forhold til konstitueringsaftalen, så den har jeg da tænkt mig at stille op til, fortæller Hans Luunbjerg, samtidig med han lægger vægt på, at intet er sikkert, før udvalget har konstitueret sig igen.

Venstremanden er også klar på at tage fat på de udfordringer, der ligger og venter på at blive løst i Kultur- og Fritidsudvalget, hvis det er ham, der bliver sat i spidsen for det.

- Der er nogle ting, der er sat i gang, som skal bringes i orden. Vi har blandt andet det med tilskuddet til klubberne, som skal kigges efter i sømmene, kunne det tyde på. Og så er vi i gang med at udvikle nogle nye politikker, forklarer den (måske) kommende udvalgsformand.

Kultur- og Fritidsudvalget skal konstituere den nye formand til det næstkommende møde, der ligger den 9. april.

  • fyens.dk