Håndsrækning på vej til specialklasser

Jutta Lundquist Nielsen er formand for børn- og skoleudvalget i Kerteminde Kommune.Arkivfoto: Kim Rune.

Håndsrækning på vej til specialklasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er penge på vej til Munkebo Skole, fortæller Jutta Nielsen, der er formand for børn- og skoleudvalget i Kerteminde Kommune

Hvad siger du til forældrenes kritik af forholdene i specialklasserne på Munkebo Skole?

- Jeg forstår godt deres bekymringer. Vi lytter til dem, for vi er godt klar over, at der er nogle problematikker i specialklasserne. Vi prøver, om vi kan give dem en lille håndsrækning, men vi har jo ikke rigtig noget at gøre godt med.

Tidligere fik skolerne tildelt penge efter antal klasser og efter elevernes specielle behov og sociale baggrund. I dag får skolerne pr. hoved. Er det ikke elevtildelingsmodellen, der har slået fejl?

- I dag får specialklasserne en tildeling, der er tre gange så høj som almenklasserne, og hvis det ikke er nok, er de nødt til at tage fra normalklasserne. Det kan ende i en rigtig ond cirkel. Så det kan godt være, vi skal kigge på, om det er den rigtige måde at fordele pengene på. Der er gået to år, siden modellen blev indført, og det er ved at være tid til, at den skal evalueres.

Det blev i sin tid lavet om for at spare penge. Der er ikke kommet flere til siden, så hvor skal pengene komme fra?

- Det kan være, der skal tages mere individuelle tilsyn fremover. At alle elever ikke skal vægte ens. Noget helt andet er kompetencerne i klassen. De skal også have et løft. Vi har netop aftalt, at der skal noget kompetenceløft ind i alle kommunens specialklasser. Vi laver en fælles temadag for alle lærere og pædagoger i specialklasserne. Og så kommer der en psykolog rundt i alle klasserne og giver sparring.

Men hvor skal pengene komme fra til det akutte behov, der er på Munkebo Skole?

- Vi har en lille pulje liggende, som vi vil bruge på at kompensere skolen for de vikar-timer, der er blevet brugt de sidste to måneder, og ressourcer til hvad der svarer til en ekstra elev fremover.

Håndsrækning på vej til specialklasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce