Guldsmed smelter smykker: Aases minder samlet i én ring

Guldsmed Solvejg Longeuval har omdannet Aase Lunds gamle smykker til en unik fingerring, som hun her præsenterer Aase Lund for. Foto: Helle Nordström

Guldsmed smelter smykker: Aases minder samlet i én ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åse Lund lovede sin nu afdøde mand, at hun ville få lavet et smykke til sig selv ud af hans vielsesring. Hun gik til den lokale guldsmed, Hermon E, og har nu fået skabt en smuk fingerring fuld af minder

Kerteminde: - Nu har jeg samlet lidt af mit liv og en masse gode minder i den her ring.

Aase Lund var fredag inde hos guldsmed Hermon E i Kerteminde for at få udleveret den ring, hun har fået skabt ud af nogle gamle smykker.

I et års tid har det været en mulighed hos guldsmeden i Kerteminde, at man kan indlevere gamle smykker og få skabt sit helt eget unikasmykke af materialerne.

Det er ikke noget, ejerne af butikken - Susanne og Torben Gervig - selv kan udføre, men det kan deres samarbejdspartner, guldsmed Solvejg Longueval fra Odense. Hun besøger butikken i Kerteminde en gang om ugen.

- Vi har ikke været så gode til at fortælle om muligheden, men der kommer faktisk flere og flere, der gerne vil have skabt deres eget unika-smykke, fortæller Susanne Gervig.

- Jeg har fået samlet noget fra mit liv i den her ring, så jeg kan gå rundt med den på mig og bare kigge på den, for den er fyldt af minder.
Aase Lund

Buk vielsesringen til et hjerte

- Der er mange, der har gamle guldsmykker, som de ikke bryder sig om, eller som måske er gået i stykker, og så ligger det bare i skuffen, fortæller Solvejg Longueval.

- Det guld kan jeg smelte om og lave et nyt smykke af. Så designer kunden og jeg i fællesskab, hvordan det nye smykke skal se ud, og de får et smykke, der er helt deres eget. Og hvis der er specielle detaljer i et gammelt smykke, de gerne vil have bevaret - for eksempel indgraveringen i en vielsesring - så kan det også lade sig gøre. Vielsesringe kan jeg blandt andet bukke rundt, så det bliver et hjertevedhæng til en halskæde.

Solvejg Longueval fortæller, at det ofte er gamle familiesmykker med en særlig historie, folk kommer med.

- Ejerne vil gerne bevare de historier og de minder, der er forbundet med smykkerne, og ved at få skabt nye smykker af materialet kan de gå rundt med minderne i stedet for at have dem liggende i skuffen.

Løftet fra sølvbryllupet

Det var netop den mulighed, der fængede hos Aase Lund.

- Jeg har fået samlet noget fra mit liv i denne her ring, så jeg kan gå rundt med den på mig og bare kigge på den, for den er fyldt af minder. Og med den har jeg fået indfriet mit løfte fra vores sølvbryllup, siger Aase Lund med øjnene dybt forankret i den smukke fingerring, hun netop har fået overrakt af Solvejg Longueval.

Aase Lunds mand døde kort efter parrets sølvbryllup for godt tre år siden.

- Ved vores sølvbryllup var han så syg, at han ikke havde fået købt en gave til mig. I stedet gav han mig sin vielsesring og sagde, at jeg skulle på lavet et smykke ud af den, og det lovede jeg ham at gøre. Nu er både den og den ene af de øreringe fra guldsmed Antonsen i Odense, han gav mig engang, samlet i denne ring, siger hun.

- Og ringen, den er bare rock'n roll - den er så flot.

Og det er nok ikke sidste gang, hun har benyttet sig af Solvejg Longuevals talenter.

- Jeg har to sæt manchetknapper fra mig afdøde mand. Jeg tænker, at de ender med at blive fingerringe til mine fire børnebørn.

Guldsmed smelter smykker: Aases minder samlet i én ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce