Grønt lys til jetski-ræs under Kirsebærfestivalen

Her fra DM i jetski 2015, som blev afviklet i Aabenraa. Foto: Lene Esthave

Grønt lys til jetski-ræs under Kirsebærfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i Miljø- og Teknikudvalget stemte for, at DM i jetski afholdes på Nordstranden under Kirsebærfestivalen

Kerteminde: Det er ikke kun i Langegade, der bliver trængsel, når Kirsebærfestivalen endnu en gang løber af stabelen den tredje weekend i juli 2018. På vandet ud for Nordstranden har Fyns Jetsport Klub netop fået lov til at afholde DM lørdag den 21. juli.

Et flertal i Miljø- og Teknikudvalget bestående af SF og Socialdemokratiet stemte for, mens Dansk Folkeparti stemte imod på grund af frygt for støjgener. Konservative Lars Ole Valsøe havde meldt afbud til mødet ligesom Pernille Swain fra Socialdemokraterne heller ikke afgav sin stemme.

Støjgener bekymrer derimod ikke udvalgsformand, Jesper Hempler (SF):

- Det kommer til at støje. Det er jo en motorsport, så det siger noget, men en weekend, hvor vi i forvejen har gang i byen, mener jeg godt, vi kan tillade sådan noget. Akkurat ligesom vi tillod 800 håndboldspillere på Nordstranden i sidste weekend, siger han.

Han ved godt, at mange sejlere og autocampere traditionelt fylder marinaen i netop den weekend. Til dem har han følgende opfordring:

- Hvis de har et problem med motorsporten, håber jeg da ikke, de skal blive siddende i deres autocamper hele weekenden. Gå op i Langegade og hør noget musik eller oplev noget af alt det, der sker i byen.

Fyns Jetski Sport er i øjeblikket ved at etablere sig i byen, og bestyrelsen arbejder lige nu på at finde et sted at træne.

Tilladelsen er dog ikke ment som første skridt på vejen mod en permanent træningstilladelse på Nordstranden, understreger Jesper Hempler også.

- Jeg kommer ikke til at give tilladelse til at træne på Nordstranden. Der må findes en mere afsides løsning.

Grønt lys til jetski-ræs under Kirsebærfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce