Great Northern vil give eleverne på Kerteminde Byskole mulighed for at spille golf og vil samarbejde med Kerteminde Efterskole om at oprette en golflinje.

Kerteminde: Banen er anlagt, klubhuset er bygget, og de mange søer rundt om hullerne på Great Northern er fyldt op med vand. Om fem måneder får de første golfspillere lov til at indtage banen, og helt i tråd med ambitionen om både at bygge en golfbane i verdensklasse og samtidig skabe udvikling i lokalområdet, satser Great Northen på, at en stor del af de nye spillere vil være fra lokalområdet.

Great Northerns 18-huller er designet af  det anerkendte amerikanske golfbanedesignfirma Nicklaus Design, der er grundlagt af verdens mest vindende golfspiller - Jack Nicklaus. Alt efter hvilken tee, du skyder ud fra er banen mellem 4591 og 6824 meter lang.Ved siden af de 18 huller, er der en 9-hullers træningsbane.

Great Northerns samlede areal er på lidt over 100 hektar.

Klubhuset, der har et bruttoareal på 3200 kvadratmeter, er tegnet af E + N Arkitekter A/S.

Ved siden af klubhuset er anlagt 15 hotellejligheder med fuld udsigt til golfbanen.

Rygterne har ellers fløjet lavt i Kerteminde, at banen med dens høje niveau først og fremmest skulle være tiltænkt udenlandske rigmænd. Men de rygter vil Great Northerns direktør, Jesper Schmitz gerne mane til jorden.

- Det er fuldstændig misforstået. Det er en stor ambition for os, at klubben får en lokal forankring, og det er virkelig vigtigt for os, at de lokale forstår, at Great Northern er for dem. Men der skal selvfølgelig også være plads til gæster udefra, siger Jesper Schmitz.

For at skabe en lokal forankring arbejder Great Northern blandt andet på at lave en aftale med Kerteminde Byskole, så eleverne kan blive introduceret til golfspillets glæder. Og på lidt længere sigt er målet sammen med Kerteminde Efterskole at oprette en golflinje.

Og det bliver ikke økonomien, der kommer til at være en hindring, for at unge mennesker fra lokalområdet får en golfkølle i hånden.

- Vi har tænkt os at oprette en fond for værdigt trængende juniorer, der måske ikke har midlerne til at investere i golfgrej,  siger Jesper Schmitz.

Ikke bare en golfbane

Når Great Northern åbner 8. juli er golfsæsonnen allerede i fuld gang. Og selv om banen allerede nu er spilleklar, får det ikke Jesper Schmitz til at overveje at åbne før tid.

- Banen er sådan set anlagt, men vi venter med at åbne banen indtil juli, fordi græsset skal være rigtig stærkt og stå helt rigtigt. Det gør den ikke i maj i år, fordi vi anlagde den sidste sensommer, så vi venter lige et par måneder, siger Jesper Schmitz.

Indtil åbningen arbejdes der hårdt på at få de sidste detaljer på plads. Der skal vælges it-systemer til golf- og hotelbooking. Pro-shoppen skal fyldes op, og de sidste medarbejdere ud af de cirka 50, der skal få tandhjulene til at køre gnidningsfrit rundt på Great Northern, skal ansættes.

- Det er jo ikke bare en golfbane. Vi driver også en restaurant, et hotel og en stor træningsafdeling, fortæller Jesper Schmitz.

Og endelig er der greenkeeper-afdelingen, som får en del flere ansatte, end hvad danske golfklubber ellers er vant til at have.

- Den her bane får en hel speciel standard, og derfor har vi behov for en stor greenkeeper-afdeling, siger Jesper Schmitz.

Ligesom ambitionen er, at de lokale gør golfbanen til deres egen, er håbet også, at de lokale vil være gode til at gæste golfbanens skandinavisk inspirerede restaurant EAT.

"Hvor køkkenchefen serverer ærlige råvarer med sans for finesse," som der står på restaurantens hjemmeside.

-  Her er alle velkommen, uanset om man spiller golf eller bare vil nyde udsigten fra den store teerasse, fortæller Jesper Schmitz, der endnu ikke er klar over, hvor meget en kop kaffe vil koste.

- Vi prøver at finde et prisniveau, som er attraktivt for mange. Men det er klart, at gode råvarer og veltillavet mad har en pris.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
Hvis du har pengene: Bliv den første til at spille golf på Great Northern

Hvis du har pengene: Bliv den første til at spille golf på Great Northern

Ulykke på Great Northern: Tysk firma skal straks rette op

Ulykke på Great Northern: Tysk firma skal straks rette op

Ulykke på golf-byggeplads: 35-årig mand er lagt i kunstig koma

Ulykke på golf-byggeplads: 35-årig mand er lagt i kunstig koma