Great Northern: Placeringen af fugletårnet var aftalt

Jesper Schmitz er formand for Great Northern.

Great Northern: Placeringen af fugletårnet var aftalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det blev aftalt tilbage i 2012, at der ikke skal stå bygninger i det åbne landskab på Sybergland, siger bestyrelsesformand i Great Northern, Jesper Schmitz.

Kerteminde: Det er forkert, når naturforeninger og de kommende brugere af Sybergland påstår, at Great Northern har dikteret, hvor fugletårnet skal stå.

- Vi har siddet på et møde med borgmesteren, administrationen og naturfolkene og aftalt placeringen i august, siger Jesper Schmitz, der er formand for golfklubben Great Northern, der ligger lige ved siden af Sybergland.

Fugletårnet til en kvart million kroner var oprindeligt placeret midt på tangen mellem de to søer på Sybergland, men i følge Jesper Schmitz enedes naturfolk, administration og Great Northern om at flytte tårnet, fordi det ville rage gevaldigt op i det flade Sybergland.

- Det er netop det smukke ved Sybergland, at vi har det her flade landskab. Derfor havde vi mødet med de her fuglefolk, og så blev det flyttet længere nord på.

- Det vigtige fra vores synspunkt er, at vi holder fast i den oprindelige aftale fra 2012 om, at Sybergland skal være et åbent land uden elementer, der bryder horisont linjerne. Derfor skal vi ikke have bygninger i det åbne land, forklarer Jesper Schmitz.

Med den nu planlagte placering længere nord på kommer fugletårnet til at stå tæt ved en skov, hvor det rent æstetisk ikke fylder så meget i landskabet.

- Vi aftaler flytningen af det her fugletårn på mødet. De siger, at det er fint. Til gengæld beder de om lov til at få lov til at flytte en sti og nogle forskellige ting. Og hvad der så sker i deres bagland senere, det må de forklare.

- Jeg synes, vi gennem alle årene har gjort en stor indsats for, at det her område skal fungere til glæde for alle parter, både fuglekiggere, gåtur-folk og golfspillere, og den indsats står vi ved, siger Jesper Schmitz.

Great Northern: Placeringen af fugletårnet var aftalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce