God nyhed under begravelse


God nyhed under begravelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRAND: Ægtepar i Dalby fik over to millioner i erstatning efter to års kamp

DALBY: Det var under en begravelse hos venner i Norge, at mobiltelefonen ringede.

- Sidder du ned, spurgte Odense-advokaten, da Gunnar Mosbek Johannessen tog den.

- Vi har vundet sagen, fortsatte advokaten.

Andre gæster ved begravelsen kendte Anelis og Gunnar Johannessens situation og lykønskede, og det var tilladt at glæde sig trods anledningen til sammenkomsten.

Med dommen var to års usikkerhed slut: Parret ville få udbetalt godt to millioner i erstatning, efter at deres stråtækte ejendom ud til landevejen gennem Dalby brændte ved en påsat brand, hvor de kunne have indebrændt.

- Jeg håber ikke for andre, at de skal prøve det, vi har været igennem. Som andre gik vi ud fra, at forsikringen dækkede, men kassen var lukket efter branden, fortalte Gunnar, der tidligere var ansat ved Odense Politi, over en kop kaffe og en ostemad i det nye køkken-alrum i går.

Strid om lysstøberi

Striden med forsikringsselskabet skyldtes, at parret ikke havde oplyst, at der var lysstøberi på ejendommen. Omvendt henviste parret til, at støberiet ikke havde sammenhæng med branden, da det ikke have været i brug i flere måneder forud for branden.

- Vi fik beskeden om, at selskabet ikke ville betale, efter at vi i en måned havde boet i en skurvogn med udsigt til brandtomten. Imens havde vi tegnet det nye hus, men pludselig stod vi uden udsigt til erstatning, fortsætter Gunnar.

Parret boede også tre måneder i et sommerhus på Fyns Hoved, et år i et Hverringe-hus på Bøgebjergvej og halvandet år i den tidligere station i Dalby.

- Forsikringsselskabet skulle betale for ekstra husleje for genhusning i det første år. Det gælder for alle, men vi havde fortsat udgifter til terminer på huset i Dalby, og alene de faste udgifter til kraftvarme beløb sig til 13-14.000 kroner årligt, og vi havde kun vore pensioner, siger Gunnar, der er 73 år.

Millioner eller intet

Det psykiske pres var hårdt: Parret vidste ikke, om de ville få så meget som en enkelt krone i erstatning.

- Alene retssagen varede to dage, og derefter gik vi i tre måneder, før dommen blev afsagt. Og det var umuligt at aflæse dommerne ansigt under retssagen. Det var en ekstra nervepirrende periode. Men det endte godt, konstaterer 62-årige Anelis.

Begge er glade for reaktionerne fra venner, bekendte og naboer i Dalby, efter at huset var brændt.

- Alle, der kendte os, støtted¿e. Og dagen efter branden stod en flaske rødvin ved brandtomten. Den er formentlig fra én, som har købt blomster eller lys hos os. Der var et rigtig pænt kort ved, med navnet stod ikke på kortet. Vedkommende fortjener tak og er velkommen til at se vores ny hus en dag, siger Gunnar.

I 25 år drev parret et gartneri i Birkum, mens Gunnar, der er udlært gartner, også var betjent i Odense. Gartneriet havde parret selv bygget 3000 kvadratmeter væksthuse.

Efter at han havde fået en blodprop, boede parret et år i Kerteminde by - men flyttede i 1990 til Dalby, som de ikke har tænkt sig at forlade.

God nyhed under begravelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce