Glad borgmester: Frit valg til 10. klasse på campus i Nyborg

Det ombyggede campus i Nyborg genåbnes officielt. Foto: Michael Bager

Glad borgmester: Frit valg til 10. klasse på campus i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningministeriet har afgjort, at 10. klassestilbuddet på campus i Nyborg er omfattet af folkeskolens regler om frit skolevalg. Dermed kan elever fra Kerteminde Kommune frit vælge at tage 10. klasse i Nyborg.

Nordøstfyn: Der var stor glæde på rådhuset i Kerteminde onsdag, da Undervisningsministeriet efter et halvt års ventetid afgjorde, at 10. klassestilbuddet på Campus i Nyborg er et folkeskoletilbud.

- Hvor er det dog fantastisk, siger borgmester Kasper Olesen.

Afgørelsen betyder, at de elever, der, de sidste måneder har måtte leve i uvished om om, de kunne begynde i 10. klasse på campus i Nyborg, nu kan sove roligt om natten.

Elever fra Kerteminde Kommune har ellers i mange år frit kunnet tage 10. klasse i Nyborg, men sidste år skabte Nyborg Kommune pludselig usikkerhed om ordningen.

- Det var Nyborg Kommune, der gjorde os opmærksom på, at det ikke var et folkeskoletilbud, da de pludselig sendte en regning til os, forklarer Kasper Olesen.

Tænkte i et halvt år

Regningen kom efter, at 17 elever var begyndt i 10. klasse i Nyborg sidste år, og byrådet måtte derfor vedtage en ekstraordinær bevilling for, at eleverne kunne fortsætte på skolen. Det store problem for Kerteminde Kommune var ikke størrelsen på regningen, men derimod, at hvis kommunen betalte til en skole, der ikke var omfattet af folkeskoleloven, ville kommunen blive tvunget til at betale for alle mulige andre ungdomsuddannelser.

- Det ville åben porten for, at vi skulle betale for alle efterskoler og privatskoler i hele landet, som vores elever kunne ønske at gå på, forklarer Kasper Olesen.

Derfor valgte Kerteminde Kommune at spørge Undervisningsministeriet i august, om det nu også kunne være rigtigt, at 10. klassetsilbuddet i Nyborg ikke var omfattet af folkeskolelovens regler om frit skolevalg. Det tænkte Undervisningsministeriet så over i et halvt år, inden det kom med afgørelsen onsdag.

- Tilbuddet på Nyborg Gymnasium er således et folkeskoletilbud i Nyborg Kommune om 10. klasse, konkluderer ministeriet i en tre sider lang afgørelse.

- Det er en god nyhed. Nu kan vi melde ud til de unge og deres forældre, at de frit kan søge 10. klassestilbudet i Nyborg, konkluderer borgmesteren.

Bekymrede forældre

Mindst lige så begejstret for Undervisningsministeriets afgørelse er rektor for Nyborg Campus, Henrik Vestergaard Stokholm.

- Jeg er rigtig glad over den her afgørelse, fordi den sort på hvidt siger, at vi er et kommunalt folkeskoletilbud.

Lige nu er der 17 elever fra Kerteminde Kommune i 10. klassetilbuddet på Nyborg Campus, hvor der er mulighed for at vælge forskellige linjer alt efter interesse.

- Vi har haft mange unge på besøg til vores orienteringsaften, og jeg har haft bekymrede forældre i røret, så derfor er jeg meget lettet, siger Henrik Stokholm.

Lærerforening skabte usikkerhed

Hos Nyborg Kommune forklarer skole- og kulturchef, Jan Hermansen, at hele miseren om hvorvidt skoletilbuddet i Nyborg var et folkeskoletilbud opstod, da Lærerkredsen i Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg sidste år henvendte sig til Nyborg Kommune og fortalte, at de ikke mente, at det ikke var i overensstemmelse med loven at overlade undervisningen af eleverne i 10. klasse til Nyborg Campus.

- De skabte en usikkerhed omkring det, for de mente, at kommunen skulle have et tilbud på en folkeskole, forklarer Jan Hermansen.

Derfor henvendte Nyborg Kommune sig til Kerteminde Kommune og fortalte, at tilbuddet ikke levede op til lovens krav og bad om særskilt betaling for de 17 elevers skolegang.

- Men vi er meget glade for den afgørelse, der er kommet, for vi har et rigtigt godt tilbud til vores unge mennesker (på Nyborg Campus, red), siger Jan Hermansen.

Fyens Stiftstidende har kontaktet Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg for en kommentar. De er ikke vendt tilbage inden deadline.

Glad borgmester: Frit valg til 10. klasse på campus i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce