Gentager succesen: Sommervinbar i Lulus Café


Gentager succesen: Sommervinbar i Lulus Café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Møller Nielsen, som er medindehaver af Abel Spendabel i Kerteminde, gentager succesen med vinbar hos naboen Lulus Café

Sommeren igennem kan kertemindere og turister nyde et godt glas vin og en tapasanretning om aftenen på Lulus Café i Langegade ved renæssancehavnen.

Christian Møller Nielsen, som er uddannet sommelier fra teknisk skole i Silkeborg og medindehaver af Abel Spendabel i Kerteminde, lejer sig igen i år ind hos naboen. Når Lulus Café lukker klokken 17.30, åbner han sin vinbar.

- Vi begynder i uge 26 og slutter i uge 33. På den måde får vi både Kirsebærfestival og havnefesten med. Vi har åbent onsdag, torsdag, fredag og lørdag fra 17.30 til 22, men er der fuldt hus, og festen godt i gang, kan vi godt holde åbent lidt længere, siger Christian Møller Nielsen.

Caféens normale menukort bliver skiftet ud med tapasplatter med hjemmebagt brød. Man kan også købe nogle snacks såsom humus, oliven og rugbrødschips. Vinkortet er til gengæld udvidet med masser af spændende vine fra attraktive vinområder i det meste af verden.

- Man kan sådan set komme rundt på en vinrejse, hvis man vil. Fidusen ved en vinbar er, at man kan smage alt på glas. Vi har mousserende, hvide, røde, rosé og portvin. Der er noget for enhver smag. Det hele er kvalitetsvin, som prismæssigt ligger mellem 60 og 200 kroner per glas. Man kan selvfølgelig også købe en flaske, og vil man have en flaske med hjem, er det naturligvis til en anden pris, siger Christian Møller Nielsen.

Alle vinene er nogle, som Christian Møller Nielsen sælger i sin egen butik, Abel Spendabel. De fleste er købt gennem grossister, men et par enkelte har han selv fundet.

- Man kan sådan set komme rundt på en vinrejse, hvis man vil. Fidusen ved en vinbar er, at man kan smage alt på glas. Vi har mousserende, hvide, røde, rosé og portvin. Der er noget for enhver smag. Christian Møller Nielsen, idémand bag pop-up-vinbar.
Christian Møller Nielsens serverer vine fra det meste af verden på sin pop-up-vinbar i Lulus Café som åbner i uge 26. Privatfoto: Christian Møller Nielsen.
Christian Møller Nielsens serverer vine fra det meste af verden på sin pop-up-vinbar i Lulus Café som åbner i uge 26. Privatfoto: Christian Møller Nielsen.

En god vinsnak

Idéen til vinbaren opstod fordi Lulus Café og Christian Møller Nielsen tidligere har arbejdet sammen om nogle vinsmagninger.

- Caféen har jo en god beliggenhed, og jeg spurgte, om ikke ejerne skulle holde åbent om aftenen i sommerperioden. Det ville de ikke, og så var det, jeg foreslog, om ikke jeg kunne leje mig ind i lokalerne.

Vinbaren henvender sig ifølge Christian Møller Nielsen både til de lokale og til turisterne og sidste år var det specielt sidstnævnte, som benyttede sig af tilbuddet:

- Vi havde en nærmest perfekt sommer sidste år, så det gik over al forventning og var en stor succes. Der var mange dage, hvor bordene udenfor var booket forud.

Christian Møller Nielsen har ansat nogle unge mennesker, der skal hjælpe med at servere, men vil også selv være at finde på caféen sommeren igennem.

- Det er vigtigt for os, at vi giver folk en god oplevelse, når de kommer forbi. Folk skal kunne få en god vinsnak og forklaring om vinen. Jeg giver altid små smagsprøver, hvis der er nogen, som er i tvivl om, hvad de godt kan lide. Gæsten skal føle at de får en god vinrådgivning, siger Christian Møller Nielsen.

I løbet af sommeren vil der også være nogle events, såsom vinquiz og musikquiz. Information om de forskellige arrangementer kan findes på Lulus Cafés facebookside.

Gentager succesen: Sommervinbar i Lulus Café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce