Genbrugsplads med kundetoilet

Når genbrugspladsen til næste år er blevet moderniseret, behøver man ikke længere slæbe tingene op af en trappe for at smide dem ned.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Genbrugsplads med kundetoilet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når den nye genbrugsplads i Kerteminde i foråret 2017 bliver det med flere nye tiltag

Kerteminde: Når genbrugspladsen i Kerteminde til næste forår er blevet moderniseret for ikke mindre end 28 millioner kroner, så kommer den til at byde på flere nye og spændende faciliteter.

Det vigtigste er selvfølgelig, at der bliver lavet en rampe, så folk kan smide deres skrald - stort og småt - direkte ned i en container i stedet for som nu, hvor man enten skal balancere med sit skrald op ad en trappe eller smide tingene op i en container.

Men ud over alle basistingene, der også tæller væsentligt forbedrede forhold til farligt affald, bliver der også råd til at peppe genbrugspladsen op med et par kundevenlige nyheder.

Skolestue

Mest interessant er en skolestue, så Kerteminde Forsyning kan komme i gang med at undervise i, hvordan man laver mindre skrald.

- Vi arbejder efter en graduering, hvor der i toppen står affaldsforebyggelse, og det er det, der skal ske i skolestuen, fortæller direktør Michael Høj-Larsen.

Det er primært skoleelever - på alle klassetrin - skolestuen henvender sig til, men det kan også være f. ke.s sommerhusforeninger eller lignende, der gerne vil lære, hvordan man kan minimere sin mængde af affald.

Kundetoiletter

Når der skal være en skolestue, skal der også være toiletter, og når nu der skal være toiletter, så er det besluttet, at de også skal være tilgængelige for pladsens gæster i al almindelighed, så man lige kan tisse af, inden man kører videre, eller bare vaske fingrene efter at have håndteret skraldet.

Pusleplads

Der bliver også ekstra service til bilerne. Der bliver etableret en "pusleplads" med både højtryk og støvsuger. Så kan man rengøre sin trailer eller sit bagagerum efter at skraldet er fjernet.

- Højtryk er desuden beregnet til, at trailerejere, der kommer for at hente et læs kompost, kan puste mere luft i deres dæk, fortæller Michael Høj-Larsen.

Og så bliver der reserveret et rum til enten en borgerbytte-ordning eller en genbrugsbutik.

- Det er endnu ikke afgjort, hvordan rummet skal fungere. Vi skal have fundet en ordning, der både er juridisk holdbar og som går i spand med de allerede eksisterende genbrugsbutikker, forklarer Michael Høj-Larsen.

Uanset hvilken løsning, det ender med, så er det primære mål, at mere bliver genbrugt i stedet for at blive brændt eller genanvendt som råmateriale. For genbrug ligger lige under affaldsforebyggelse i gradueringer. Derefter kommer genanvendelse, hvor tingene splittes op og anvendes som råmateriale, så følger forbrænding og nederst på listen - det vil sige det mindst ønskværdige - er deponi.

Genbrugsplads med kundetoilet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce