Den nye renovationsplan medfører, at skraldevognen kører nye ruter, og det giver et problem for nogle

Kerteminde: Flere af Kerteminde Forsynings kunder er ikke spor tilfreds lige i de her dage.

I forbindelse med, at den nye renovationsplan trådte i kraft den 1. marts, er ruterne, som skraldebilen kører, lagt om, og det betyder, at der er nogle kunder, der i indkøringsfasen må vente tre uger, før de får tømt skraldespand næste gang.

- Vi er godt opmærksomme på problemet, men vi har omlagt alle ruterne, fordi det nu er i en og samme omgang, man får tømt både grønt affald og restaffald, og så er der nogle kunder, der kommer til at vente en halv eller en hel uge mere, end de 14 dage, der normalt er mellem tømningerne, erkender leder af Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen.

- Men det var beklageligvis nødvendigt for at få det nye system til at virke.

Michael Høj-Larsen anbefaler, at de mennesker, der må vente længere end de 14 dage på at få tømt deres skraldespand, samler det ekstra affald i en plasticsæk og stiller den ved siden af skraldespanden, så skal renovationsfolkene nok tage den med.

- De kan også vælge at køre ud på genbrugspladsen med deres ekstra affald, så skal folkene derude nok tage imod det, lover han.

Han beklager, at der er kunder, der bliver generet, men konstaterer, at det er prisen for at få indført det nye system, der er meget mere effektivt, og på sigt vil give kunderne lavere priser.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.