Gastra har ikke travlt


Gastra har ikke travlt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MOSE: Museumsfolk spændte på udgravning
LANGESKOV: Det haster ikke for Gastra at komme i gang med at bygge i området ved Mariesminde, hvor selskabet som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende har planer om at anlægge en kompressorstation til naturgas.

- Der er ikke umiddelbart nogen planer for, hvornår vi tager det første spadestik. Det kan blive om et år eller om seks-otte år, men vi har valgt at købe området til senere bebyggelse, fordi det ligger strategisk godt for os, hvis vi for eksempel skal have udbygget vores net på Sjælland eller i Sverige, fortæller projektleder Ole Munch Andersen, Gastra, som tilføjer, at købet er betinget af, at miljøministeren giver tilladelse til at stationen kan anlægges udenfor erhvervsområdet.

Det afgøres efter den 28. september, hvor den nye placering har været i offentlig høring.

Vigtigt handelssted

Gastra er i øvrigt ikke de første, der har opdaget Langeskovs centrale placering.

Helt tilbage i bronzealderen (1700-500 år før vor tidsregning) havde stedet, hvor Langeskov ligger i dag, en strategisk betydning.

- Vejen fra Nyborg til Middelfart har helt tilbage i bronzealderen været en central vej på Fyn, og ved Langeskov har der været et vigtigt overgangssted og en strategisk beliggende boplads, hvor der er blevet handlet flittigt, fortæller museumsinspektør Erland Porsmose, Kertemindeegnens Museer.

På grund af stedets betydning som handelsstation og tidligere fund i området er Porsmose og museumsinspektør Bodil Holm Sørensen, Ladbyskibet, interesseret i at foretage udgravninger i området, før entreprenørmaskinerne går i gang.

- Det kan være, vi ikke finder noget af betydning denne gang, men det kan på den anden side også ske, at vi gør nogle helt epokegørende fund i det område, så vi er meget spændte på at komme i gang, siger Erland Porsmose.

Hvis der skulle vise sig at være vigtige fund i mosen ved Mariesminde, kan arkæologerne beordre anlægsarbejdet stoppet i op til et år.

Gastra har ikke travlt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce