Gårdbutik vil få gang i landsbyen

En gårdbutik med økologiske fødevarer vil skabe liv i landsbyen Viby, mener Christina Pankratz Ebersbach, der her ses med datteren Laura på armen. Men det vil også skabe problemer med parkeringen, forudser menighedsrådet.
Foto: Ole Friis

Gårdbutik vil få gang i landsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christina Pankratz Ebersbach vil gerne åbne en gårdbutik i Viby. Men menighedsrådet er betænkelig ved parkeringsforholdene

VIBY: Hun har gået med drømmen længe. Og nu bliver den omsider udlevet, hvis alt ellers går efter planen.

29-årige Christina Pankratz Ebersbach fra Viby håber at kunne åbne en gårdbutik i et nyopført lokale til sin grund på Viby Bygade 21.

- Jeg vil gerne sælge økologiske fødevarer som is, mel, chokolade og vin samt brugskunst. Der skal være en landlig idyl. Det er både en gammel drøm med butikken, men samtidig også en måde at få lidt mere gang i landsbymiljøet på, fortæller Christina Pankratz Ebersbach, der håber at kunne åbne omkring jul.

Hun er fra Odense, har boet i huset siden 2003, er mor til lille Laura, gift med en politibetjent og har arbejdet som sygeplejerske hos en dyrlæge. Et job hun har sagt op på grund af sine butiksdrømme.

Hendes kommende øko-gesjæft vil blive på 12 kvadratmeter. Hun har af kommunen allerede fået en landzonetilladelse, og beboerne i området har fået frem til 9. september at komme med eventuelle indsigelser og klager over butikken.

Derfor må Christina Pankratz Ebersbach væbne sig med tålmodighed indtil da.

- Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger hos dem, som jeg har snakket med omkring planerne. Jeg regner med, at folk kan se det gode i det, forklarer hun.

Hvad med p-pladsen?

Viby Menighedsråd har ved en forudgående nabohøring gjort opmærksom på, at en gårdbutik vil give problemer med parkeringsforholdene ved Viby Kirke. De er ifølge menighedsrådsformand Maj-Britt Christensen allerede meget belastede ved kirkens p-plads, hvor folk kunne tænkes at ville parkere.

"Ansøgerens husplacering i byen er den værst tænkelige, hvad trafik angår. Al parkering på vejen er umulig ...", nævner Maj-Britt Christensen således i menighedsrådets svar til Kerteminde Kommune i nabohøringen.

- Jeg har det sådan set godt med en butik. Det er godt med noget initiativ til så lille en by. Men det vil blive umuligt for gårdbutikkens kunder at parkere andre steder end på kirkens parkeringsplads, som ikke er offentlig, men forbeholdt folk med ærinde i kirken. Vi har meningsrådsmøde på torsdag, hvor vi vil diskutere sagen, fortæller Maj-Britt Christensen.

Gårdbutik vil få gang i landsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce